Hlavní obsah

Auta Hummer, BMW ani Mercedes z Dubaje nedorazila. Podezřelému hrozí osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Návrhem na obžalobu ukončili policisté v Hradci Králové vyšetřování údajného podvodu za zhruba jeden milion korun, při kterém měl muž nabízet dovoz tří vozidel z Dubaje. Zájemce zaplatil, auta ale nedorazila. Pokud dojde na soud, podezřelému hrozí až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Hummer H3. Ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí policie Iva Kormošová, podle ní čelí obvinění z podvodu 54letý muž.

„Jako jediný jednatel společnosti zabývající se nákupem a dovozem ojetých vozidel ze zahraničí měl dovézt z Dubaje tři vozidla zájemci, který za ně dohromady již v polovině roku 2019 zaplatil přes jeden milion korun,” sdělila mluvčí s tím, že na cestě měla být auta Hummer H3, BMW Z4 a Mercedes GLC.

Dva vykukové inkasovali přes milion za mytí aut, některá ani nebyla v provozu

Krimi

Obviněný se pak ale podle vyšetřovatelů začal různě vymlouvat, načež na podzim roku 2020 došla poškozenému trpělivost a nahlásil vše policii.

Ferrari, BMW, Audi. Podvodníci zacílili na autosalony a nakupovali na falešné doklady

Krimi

„Z vyšetřování vyplynulo, že dovozce aut se dostal do špatné finanční situace a obdržené peníze použil na úhradu svých předchozích závazků. Jelikož obviněný muž způsobil značnou škodu, hrozí mu trest odnětí svobody na 2 až 8 let,” dodala Kormošová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám