Hlavní obsah

Atentátník zapomněl, kde nálož u památníku ukryl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní prezidium ve středu potvrdilo, že výbušný systém nalezený včera nedaleko pomníku smíření na Bukové hoře u Teplic nad Metují n Náchodsku, skutečně ukryl důchodce Vladimír Štěpánek. Bombový atentátník, kterému se příčíná řada útoků, tak učinil ještě před svým dopadením.

Foto: Jan Kaše

Výstava v Muzeu Dr. Šimona Adlera v Dobré Vodě

Článek

"Je to stejný výbušný systém, jako měl u sebe Štěpánek v době, kdy byl zadržen. Nyní pyrotechnici zkoumají, zda byl systém funkční a mohl explodovat," řekla dnes ČTK mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Policisty navedla na stopu bomby informace z mužova zápisníku, podle které ukryl systém na místě v okamžiku, kdy jej vyrušilo auto, které nedaleko projíždělo. "Potom už jej nedokázal najít," řekla Kosinová.

Nález dále zkoumají

Podle mluvčí náchodské policie policisté v úterý na místě pracovali do večerních hodin. "Místo nálezu zadokumentovali a výbušný systém byl převezen na další zkoumání do Prahy," řekla.

Štěpánek byl dopaden na sklonku loňského roku v Teplicích nad Metují poté, co se snažil k pomníku položit další výbušný systém. Při zatýkání se pokusil spáchat sebevraždu a na následky zranění poté ve vojenské nemocnici zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám