Hlavní obsah

Po smrti bombového utočníka nalezena další nálož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE NAD METUJÍ

Policisté v úterý odpoledne nalezli poblíž pomníku smíření na Bukové hoře u Teplic nad Metují na Náchodsku předmět, který na místě pravděpodobně ukryl důchodce Vladimír Štěpánek. Tomu se přičítá několik bombových útoků na železniční trati, vysočanskou nemocnici či památníky v Praze a na jiných místech v republice.

Foto: zámek Lešná
Článek

Zda jde o funkční výbušný systém, by měly potvrdit policejní expertízy, řekl dnes ČTK ředitel náchodské policie Pavel Křivka.

"Měli jsme informace, že ve Štěpánkově zápisníku jsou údaje o dosud neobjeveném výbušném systému. Je pravděpodobné, že nalezený předmět by mohl tím systémem být," dodal.

Nálož zkoumají pyrotechnici

Na místo dorazili policejní pyrotechnici z Prahy, připraveni byli i hasiči. Mluvčí náchodské policie uvedla, že funkčnost systému budou zkoumat policejní experti, kteří jsou stále na místě nálezu.

Důchodce Štěpánek byl dopaden na sklonku loňského roku v Teplicích nad Metují poté, co se zřejmě snažil položit bombu k pomníku česko-německého smíření na Bukové Hoře. Muž se při zatýkání pokusil spáchat sebevraždu a na následky zranění poté ve vojenské nemocnici zemřel. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Sabotér poškodil trať nedaleko Prahy

Na více než šest hodin byl v neděli zcela nebo částečně přerušen provoz na trati mezi Radotínem a Dobřichovicemi u Prahy. Důvodem byla naříznutá kolej,...

Na sochu zaútočil železniční terorista

Policejní experti při vyšetřování výbuchu u památníku obětem komunismu pod Petřínem, který se stal v neděli 9. listopadu, dospěli k závěru, že útočníkem...

Výběr článků

Načítám