Hlavní obsah

Armádní vozidlo bouralo na dálnici D1. Jeden voják je zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měřín

Následky nehody armádního vozidla v pondělí dopoledne řešila policie na dálnici D1 na Vysočině. Při nehodě, kdy vozidlo vrazilo do protihlukové stěny a do svodidel, se zranil jeden voják. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, podle řidiče byl příčinou nehody problém s pneumatikou.

Foto: Policie ČR

Nehoda armádního vozidla na dálnici D1

Článek

Nehoda se stala krátce po 10. hodině na 136. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno nedaleko obce Měřín v okrese Žďár nad Sázavou.

Mluvčí armády Vlastimila Cyprisová uvedla, že havarovalo lehké vojenské vozidlo značky Iveco, s nímž měla posádka namířeno do Vyškova.

Podle původních informací policie se zranili dva vojáci, Cyprisová později upřesnila, že se jednalo jen o jednoho vojáka, který utrpěl lehké poranění.

„Při jízdě vozidla explodovala přední pneumatika. Vozidlo se stalo neovladatelným a najelo do svodidel. Nikdo jiný nebyl zraněn a žádná další škoda na majetku nevznikla,“ upřesnila armádní mluvčí.

Mluvčí policie Dana Čírtková sdělila, že auto ještě před nárazem do středových svodidel vrazilo do protihlukové stěny.

Místo nehody bylo průjezdné pravým jízdním pruhem a po krajnici. „Další okolnosti nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření,“ dodala Čírtková.

Reklama

Výběr článků

Načítám