Hlavní obsah

Anonym hrozí smrtí deseti rodinám v obci na Příbramsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Ves pod Pleší

Anonym vyhrožuje deseti rodinám z Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku, že je na Dušičky zabije. Výhrůžný dopis našli lidé ve svých poštovních schránkách minulý týden. Informovala o tom Česká televize (ČT). Památka zesnulých, neboli lidově Dušičky, připadá na středu 2. listopadu, ale policie kvůli výhrůžkám posiluje hlídky v obci na celý týden.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopis byl napsán červeným písmem na ohořelém papíře. "Přesně za týden, bude památka zesnulých, si vybereme jeden dům s tímto vzkazem a zabijeme jeho obyvatele. Vykoupí se jen ten, který přizná své hříchy. J. K. D.," píše se ve vzkazu.

Místní se domnívají, že za výhrůžkami mohou stát děti, ale i nějaký fanatik. "Působí to na mě děsivě, hlavně kvůli starším lidem, kteří tento dopis obdrželi. V každém případě se to nedá podceňovat," řekl televizi starosta obce Jan Havelka.

Podle mluvčí příbramské policie Moniky Schindlové mohou autorovi dopisů hrozit až dva roky vězení. "Mohlo by se jednat o trestný čin nebezpečné vyhrožování," sdělila ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám