Hlavní obsah

Aktivista se v Brně přilepil vteřinovým lepidlem k silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní událost řešili v Brně strážníci a hasiči, když aktivisté z hnutí Extinction Rebellion v sobotu na několika místech blokováním dopravy demonstrovali proti klimatické změně a jeden z nich se záměrně přilepil k silnici. Odlepit ho museli až hasiči, řekla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na událost v neděli poukázal server Deník.cz. Šest z demonstrantů na různých místech v sobotu odpoledne ve městě posedalo na silnice a blokovalo dopravu. Z toho ve čtyřech případech je pomocí donucovacích prostředků z vozovky museli dostat městští strážníci.

Jeden z aktivistů Extinction Rebellion v Brně

V ulici Milady Horákové se ale jeden z demonstrantů k silnici přilepil vteřinovým lepidlem. "Přivolali jsme proto hasiče, kteří jej zase odlepili," uvedla mluvčí. Pomohli si benzínem. Strážníci podle mluvčí u demonstrantů zasahovali ještě i v ulicích Pionýrská, Nádražní a Úzká, v těchto případech strážníci hasiče volat nemuseli.

Deník uvedl, že aktivisté se akcí snažili upozornit na klimatickou krizi a nutný přechod na bezuhlíkovou ekonomiku. Protestní akce se kromě Brna konala i v Praze, ale také v Německu, Francii, Belgii, Itálii. Cílem bylo narušit běžný chod společnosti a přinutit kolemjdoucí, aby se zamysleli nad klimatickou krizí, uvedl Deník.

Anketa

Je správné, že se demonstracemi upozorňuje na klimatickou krizi?
Ano
25,3 %
Ne
67 %
Je mi to jedno
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19930 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám