Hlavní obsah

Agresivního revizora, který si vymyslel pokutu, dopravní podnik propustí

Pražský dopravní podnik (DPP) propustí revizora Alexandra Petrů, na kterého si stěžovali cestující kvůli jeho údajně agresivnímu chování. Muž rovněž stanul před soudem kvůli vymyšlené pokutě. Od pondělí je v pracovní neschopnosti, jakmile bude zdráv, rozvážeme s ním pracovní poměr, řekl mluvčí DPP Jiří Štábl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alegorie spravedlnosti

Článek

Vedení DPP v pondělí výpověď projednalo s odborovou organizací, která s ní souhlasila. "Pan Petrů se na projednání nedostavil - následně bylo zjištěno, že je ode dneška, tedy od 31. března 2014, v dočasné pracovní neschopnosti," uvedl mluvčí. Výpověď proto dostane, až se uzdraví a bude uschopněn.

Po propuštění nebude mít muž nárok na odstupné. Revizor byl přijat do DPP 1. dubna 2007. "Šlo o přepravního kontrolora s vysokou pracovní výsledností. Jeho snaha o důsledné dokončování případů podmiňovala i značné množství stížností na jeho pracovní výkon," popsal Štábl.

Problematický kontrolor

Z tohoto pohledu byl kontrolor hodnocen jako "problematický" a v minulosti za to dostal od DPP výtku. Přesný počet stížností nelze podle Štábla uvést, jednotlivá podání cestujících nemají jednotný charakter.

Revizor rovněž stanul před soudem a městský soud mu potvrdil 1,5 roku podmíněně za to, že si v minulosti vymyslel pokutu, aby se pomstil jednomu z cestujících. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám