Hlavní obsah

Agresivní žárlivec z Brna zasádroval družce vagínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Patrně v záchvatu nezvladatelné žárlivosti zasádroval v uplynulých dnech jistý šestatřicetiletý muž z jižní Moravy své o pět let starší družce vagínu. Partnerku dlouho týral. Činem jí chtěl znemožnit, aby mu byla v době jeho nepřítomnosti nevěrná. Žena navštívila gynekologa, který odlitek z pochvy vyňal a pak vše oznámil policii.

Článek

"Mohu jen potvrdit, že tento neobvykle drastický případ domácího násilí skutečně vyšetřujeme. Případ nemá obdoby," řekla dnes jihomoravská policejní mluvčí Kamila Janíčková.

Nad událostí kroutí nevěřícně hlavami i lékařští specialisté. Pachatel oběť často bil. Žena měla takový strach, že se nedokázala bránit, a to ani ve chvíli, kdy přišel muž s nápadem použít sádru. Družce pohrozil bitím a k činu využil stříkačku, píše ČTK.

Oběť odmítala týrání oznámit policii

Podle dostupných informací muž tvrdil, že až po zasádrování vagíny si bude jist, že mu v době dvoudenního pobytu mimo domov nebude družka nevěrná. Žena ale nevěděla, co si má počít. Případ odmítala oznámit policii. Udělal to za ni až její gynekolog.

"Tak něco takového jsme tady ještě neměli. Vagína je velmi elastický orgán. Jsou případy, kdy v ní skončily nejrůznější věci, ale sádra může způsobit vážné problémy," řekl šéf porodnické kliniky Fakultní nemocnice v Brně Pavel Ventruba.

Z minulosti je podle něj znám případ, kdy v jedné vagíně skončila láhev, která praskla, a žena pak málem vykrvácela.

Pachatel se musí léčit

Podle psychologa Jiřího Brančíka pachatel potřebuje kvůli své chorobné žárlivosti spojené s agresivitou lékařskou pomoc. Oběti doporučuje, aby se s mužem co nejrychleji rozešla. "Moc bych nevěřil tomu, že ho láska náhle vyléčí. Žárlivost nelze léčit. Agresivní útoky se mohou opakovat a stupňovat," uvedl lékař. Zdůraznil, že žádná žena by si neměla nechat podobné útoky líbit.

Reklama

Výběr článků

Načítám