Hlavní obsah

Advokátní koncipient si chtěl od policisty kupovat informace, je stíhán za podplácení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Z podplácení obvinili krajští kriminalisté 28letého muže z Plzně. Ten měl jako advokátní koncipient oslovit svého známého policistu a požadovat po něm za úplatu informace z neveřejných systémů. Stíhání muže potvrdila mluvčí krajské policie Dagmar Brožová s tím, že mu hrozí až šest let vězení.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Reflexní prvky mají větší svítivost

Článek

Podle zjištění Práva oba muži chodili společně cvičit do posilovny, kde také měl obviněný přijít s nabídkou úplatku za informace z policejních databází. Mělo jít o požadavek na lustraci konkrétních osob.

„Oslovený policista ihned vše oznámil nadřízeným a začalo vyšetřování. Už pod dohledem kriminalistů došlo ze strany policisty k předání požadované informace, za kterou dostal jako odměnu od obviněného několik tisíc korun,“ pokračovala Brožová.

Obviněný muž podle zjištění Práva už sám požádal o vyškrtnutí z advokátní komory a jeho právní zástupce je nakloněn uzavření dohody o vině a trestu.

„Z mé strany to byla absolutní hloupost, prostě demence,“ reagoval na dotaz Práva obviněný muž. Na otázku, na co potřeboval požadované informace, uvedl, že v podstatě na nic. „Rozhodně to ale nemělo nic společného s advokátní kanceláří,“ dodal a dál se už nechtěl k celé záležitosti vyjadřovat.

Pražská advokátka měla zpronevěřit 50 milionů korun od klientů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám