Hlavní obsah

Advokát násilnického řidiče se přihlásil na policii

Právo, vor, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Právní zástupce majitele vozidla BMW X6, jehož řidič minulé úterý v ulici 1. Máje v Karlových Varech nejdříve na přechodu pro chodce málem přejel 63letého muže a pak ho ještě zmlátil pěstmi, kontaktoval v úterý policii. Podezřelý z incidentu je podle některých médií někdejší plzeňský extraligový hokejista Radek Duda, jehož právním zástupcem je Daniel Volopich.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Podezřelým je údajně hokejista Radek Duda

Článek

Policie ale stále jméno majitele auta tají. „Právní zástupce majitele vozidla kontaktoval policii,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Konflikt ale potvrdil TV Nova otec hokejisty Pavel Duda. Podle něj muž do vozidla, které jej málem přejelo, kopl, a tak jeho syna vyprovokoval. Vylítnul z toho (auta), protože si myslel, že ho srazil," řekl Nově hokejistův otec. Reakci navíc pomohla Dudova výbušná povaha.

„Majitel vozidla bude předvolán k výslechu,“ dodal mluvčí policie Valenta. Právu se zatím nepodařilo kontaktovat Dudu, který nebere telefon, ani jeho advokáta Volopicha, takže se nemohli k podezření vyjádřit.

„Věc je nadále v šetření,“ uvedl Valenta, podle kterého stále probíhají výslechy svědků. „Jeden z nich je nemocný, takže policie půjde kvůli výslechu za ním,“ vysvětlil, proč policii trvají výslechy už týden.

Důchodce málem přejel a pak mu dal pěstí

Podle Valenty je předčasné hovořit o možných trestech pro viníka. „Dokud nejsou ukončeny výslechy svědků a provedeno šetření na místě incidentu, tak jsou takové úvahy zbytečné,“ uvedl Valenta. „Teprve další vyšetřování totiž ukáže, zda se jednalo o přestupek nebo o trestný čin, případně o jaký,“ vysvětloval Valenta.

K neslýchané události došlo před zverimexem, kde důchodce přecházel vozovku. Chodec stačil na poslední chvíli uskočit, ale rukou se otřel o projíždějící vozidlo. Řidič BMW pak za přechodem zastavil a namísto toho, aby se muži omluvil, začal mu nadávat a vyhrožovat zabitím. Nakonec se jej zbil pěstmi.

Když se okolo začali sbíhat lidé na pomoc, nasedl řidič opět do svého vozidla a z místa ujel. Starší muž utrpěl při incidentu šok a drobné oděrky v obličeji, které si vyžádaly ošetření v karlovarské nemocnici.

Duda už jednou napadl jiného řidiče

Duda, který je podle některých zdrojů oním viníkem, napadl jiného řidiče i při svém bývalém působišti v Českých Budějovicích v červnu roku 2008. Incident řešil českobudějovický magistrát jako přestupek. Duda se dopustil hrubého jednání a porušení občanského soužití.

„Útočník Radek Duda byl tehdy podle mých informací za tento čin řešený českobudějovickým magistrátem, shledán vinným dle přestupkového zákona a potrestán," sdělil Právu generální manažer HC Mountfield České Budějovice František Joun. Připustil, že právě tento incident také vedl k tomu, že klub Dudovi následně jednostranně vypověděl smlouvu.

„Toto jednání hráče bylo neudržitelné ve vztahu k fanouškům, ale i reklamním a mediálním partnerům,“ dodal Joun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám