Hlavní obsah

Zpřísnění kvůli covidu zvažuje i sousední Polsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polsko bude muset zvážit přísnější opatření, pokud průměrné přírůstky nově potvrzených případů nákazy koronavirem překročí 7000 denně. Podle agentury Reuters to v pondělí prohlásil polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. Polsko v neděli hlásilo 4728 infikovaných a 13 úmrtí na covid-19. V sobotu přibylo 6274 infekcí, což je nejvyšší hodnota zaznamenaná od května.

Foto: Andreea Alexandru, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Pokud začnou průměrné počty nakažených překračovat hranici 7000 případů denně, budeme muset zvážit přijetí nějakých restriktivnějších kroků. Rozhodnutí padne na začátku listopadu,“ řekl Niedzielski. Zdůraznil nicméně, že o zavedení další uzávěry vláda neuvažuje.

Střední a východní Evropa, kde je míra proočkovanosti nižší než na západě kontinentu, zaznamenala v posledních týdnech nárůst počtu nakažených. Polští představitelé proto vyzývají k očkování proti koronaviru a dodržování platných epidemických opatření.

Rakousko chystá pro neočkované tvrdé postihy

Koronavirus

Náměstek ministra zdravotnictví Waldemar Kraska rozhlasové stanici Polskie Radio 1 řekl, že počet nově nakažených každý týden vzroste přibližně o 90 procent.

„Výsledky, které jsme obdrželi, neodrážejí, v jaké fázi pandemie se aktuálně nacházíme. Jsou vždy nižší..., ale důležitější je tento silný vzestupný trend, který se v tuto chvíli drží na vysoké úrovni. Momentálně je o 90 procent vyšší ve srovnání s minulým týdnem,“ uvedl.

Přehledně: Respirátory v práci

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám