Hlavní obsah

V Německu vyšly do ulic desítky tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Německu vyšly v pondělí do ulic desítky tisíc lidí na protest proti pandemickým opatřením. Silné protesty zaznamenala spolková země Meklenbursko-Přední Pomořansko, kde od pondělí platí přísnější pravidla. Nejsilnější účast zaznamenaly demonstrace ve východní části Německa. Protesty byly převážně pokojné.

Foto: Profimedia.cz

V Německu vyšly do ulic desetitisíce lidí proti pandemickým opatřením.

Článek

V Meklenbursku-Předním Pomořansku vyšlo do ulic na 15 tisíc lidí, z nichž 6500 šlo demonstrovat v Rostocku. Ve spolkové zemi se od pondělí zavřela kina, divadla, muzea, vnitřní prostory zoologických zahrad, plovárny a další zařízení pro trávení volného času.

Tisíce lidí vyšly do ulic v Braniborsku, kde rovněž platí přísnější pravidla. Ve spolkové zemi začal platit limit maximálně deseti účastníků soukromých setkání uvnitř nebo venku. Omezení jsou ještě přísnější, pokud v domácnosti žije osoba, která není očkovaná proti covidu-19.

Řada protestů se uskutečnila i v Sasku a na demonstrace ve Freibergu a Budyšíně u českých hranic přišly stovky lidí. Na 5000 lidí přitáhlo protestní shromáždění v Magdeburgu v sousedním Sasku-Anhaltsku. Přes 1000 lidí protestovalo také v Koblenzu v Porýní-Falci.

Navzdory klesajícím počtům nakažených některé německé spolkové země dál zpřísňují opatření. Řada zemí ohlásila striktnější opatření před vánočními svátky. Vedle Braniborska a Meklenburska-Předního Pomořanska začala přísnější opatření platit i v Dolním Sasku a Bádensku-Württembersku.

Reklama

Výběr článků

Načítám