Hlavní obsah

Stát bude na testování svých zaměstnanců potřebovat 2 miliony testů

Stát bude potřebovat pro testování svých zaměstnanců do konce února dva miliony antigenních samotestů, které mají odhalit nákazu koronavirem. Jejich nákup má podle dokumentu, který má ČTK k dispozici, ve středu projednat vláda.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Všichni zaměstnanci i živnostníci, kteří se při své práci setkávají s dalšími lidmi, se mají testovat dvakrát týdně od 17. ledna. Zakázku na pořízení testů pro státní zaměstnance vypíše Státní správa hmotných rezerv (SSHR), termín dodání bude do nejpozději 21. ledna.

Vláda schválila nákup testovacích sad už minulý týden. Šlo o 14 milionů testů pro školy s dodáním od poloviny února do konce března.

Po pozitivním samotestu v práci rovnou karanténa, navrhuje vláda

Domácí

Děti na základních a středních školách se od pondělí nově testují dvakrát týdně a včetně očkovaných a těch, které se koronavirem nakazily v posledních šesti měsících. Během jednoho kola se využije zhruba 1,4 milionu testů.

Pondělní kolo testování podle informací ministerstva školství zjistilo 3695 pozitivních výsledků z 1,1 milionu testů. Pozitivních bylo 0,33 procenta z celku. Nákaza se alespoň u jednoho testovaného žáka či pedagoga objevila na 1944 z 5000 škol. Znovu se budou testovat ve čtvrtek.

Testování ve školách odhalilo 3695 pozitivních

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám