Hlavní obsah

Sněmovna uzavírá dveře veřejnosti

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počínaje úterkem, kdy začíná březnová schůze Sněmovny, je v prostorách dolní parlamentní komory až do odvolání zakázán přístup veřejnosti. Pořádat se nebudou ani žádné semináře, konat se nebudou ani školní exkurze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jednací sál Sněmovny

Článek

V pondělí o tom rozhodl krizový štáb kanceláře Sněmovny. Z jeho jednání vyplynulo, že bude uzavřená galerie pro veřejnost, kde mohou zájemci sledovat průběh sněmovních schůzí.

Členové krizového štábu se shodli také na tom, že poslanci i zaměstnanci by měli omezit individuální návštěvy, které za nimi přicházejí do sněmovních prostor.

„U všech vchodů do prostor Sněmovny byly umístěny zásobníky s dezinfekcí, obdobné prostředky dostanou k dispozici také zaměstnanci komory,“ potvrdil Právu Roman Žamboch z tiskového odboru dolní komory.

Pro vyhlášení nouzového stavu není zatím důvod, tvrdí Babiš

Koronavirus

Podle něj v úterý dostanou zaměstnanci ještě podrobné informace o tom, jak postupovat při zjištění případných zdravotních obtíží.

Další kroky týkající se zejména poslanců by mohly vzejít z úterního jednání grémia Sněmovny, v němž jsou zastoupeni členové vedení a všech poslaneckých frakcí. Není vyloučeno, že budou zrušeny některé naplánované zahraniční cesty poslanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám