Hlavní obsah

Peru přepočítalo mrtvé a rázem je zemí s nejvíce zemřelými na obyvatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Peruánské úřady v pondělí přepočítaly počet obětí koronaviru a dostaly se k číslu 180 764, čímž téměř ztrojnásobily dosavadní bilanci země. Peru se tak rázem stalo nejhorší zemí v počtu úmrtí na sto tisíc obyvatel, uvedla agentura Reuters. Předstihlo dosud vedoucí Maďarsko i druhou Českou republiku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peru aktualizovalo data o počtu obětí koronaviru, na počet obyvatel jich má nejvíc na světěVideo: Reuters

 
Článek

Peru má nyní přes 500 úmrtí na 100 tisíc obyvatel. Dosud vedoucí Maďarsko je na 304 obětech, následuje Česko s 282 zemřelými.

„Přepočítali jsme všechna dostupná data a došli jsme k realitě, kterou pandemie koronaviru v naší zemi způsobila,“ uvedla ministryně pro digitální vládu Marushka Chocobarová.

Foto: Stringer, Reuters

Vakcinační středisko na hranicích Peru a Bolívie

Peru patří mezi nejhůře postižené země Latinské Ameriky. Tamní nemocnice zůstávají přeplněné covidovými pacienty a docházejí také kyslíkové bomby. Experti dlouhodobě varovali, že počet obětí covidu-19 v Peru neodpovídá číslům, která vláda zveřejňovala.

„Je naší povinností informovat veřejnost o skutečném počtu úmrtí,“ řekla na pondělní tiskové konferenci premiérka země Violeta Bermúdezová.

Latinskou Ameriku kosí další vlna covidu: Vidíme umírat lidi ani ne do týdne, hlásí lékaři

Amerika

Peru ještě v neděli vykazovalo „pouze“ 69 342 úmrtí v souvislosti s koronavirem. Mohlo za to nedostatečné testování, kvůli kterému bylo složité zjistit, zda dotyční zemřeli kvůli covidu-19 či jiným problémům.

V celkových číslech si z celé Latinské Ameriky vede nejhůře Brazílie, která má přes 460 tisíc obětí. Je ale výrazně větší než Peru a v přepočtu na 100 tisíc obyvatel má tak bilanci 218 obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám