Hlavní obsah

Zástup gratulantů k narozeninám Comic-Conu Prague 2024 doplní slavný seriálový Herkules

Komerční článek

Kevin Sorbo, kterého česká divácká obec zná hlavně jako Herkula nebo jako kapitána Hunta z Andromedy, je dalším z těch, kteří přijedou na letošní, jubilejní festival popkultury Comic-Con Prague 2024.

Foto: Comic-Con Prague

Hrál kapitána Hunta v Andromedě nebo jednoho z hrdinů filmu Tohle je Sparta, Kevin Sorbo ale zůstane vždy hlavně Herkulem.

Článek

Seznam VIP hostů festivalu připomíná přehlídku světových filmových hvězd. Už dříve se představili Chris Barrie a Craig Charles, tedy Lister a Rimmer z Červeného trpaslíka, jednoho z nejoblíbenějších sci-fi televizních seriálů vůbec, Patrick Duffy čili Bobby Ewing ze slavného seriálu Dallas, Robert Patrick čili Terminátor T2 (v současnosti ho diváci mohli vidět například v seriálu Reacher) nebo Warwick Davis, představitel profesora Kratiknota v Harrym Potterovi. „V seznamu hostů přibyla i další jména, na která jsme náležitě pyšní. Ať už je to Paul McGillion, Dr. Carson Beckett z Hvězdné brány: Atlantida, či třeba Brendan Wayne, představitel postavy Dina Djarina v oceněném Disney+ seriálu Mandalorian, kterou si také zopakuje ve vysoce očekávaném filmu,“ říká programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Foto: Comic-Con Prague

Faktor pařby bude pět! Na Comic-Conu letos budou slavit i Dave Lister a Arnold „Eso“ Rimmer z Červeného trpaslíka.

Od cosplayerů ve fantastických kostýmech až po rodiče s dětmi

Branami pražského multifunkčního centra O2 universum každoročně projde přes 20 000 návštěvníků festivalu Comic-Con Prague. A zdaleka se nejedná jen o fanoušky fantastiky. Cosplayeři a cosplayerky v pastelových barvách, spisovatelé, hvězdy stříbrného plátna, na straně druhé třeba rodiče s dětmi, u kterých někdy nevíte, kdo z nich má větší radost z toho, co vidí.

Foto: Comic-Con Prague

V interaktivní gamingové herně na Comic-Conu se dají strávit hodiny a hodiny času.

Na své si přijde úplně každý: milovníci deskových her ocení herní halu s herními novinkami, interaktivní gamingová zóna v sále České spořitelny o rozloze 350 m2 zase nabídne herní konzole i virtuální realitu, v sále E2 si můžou diváci poslechnout třeba přednášku Dany Drábové o jaderné energii a zmíní i souvislost s komiksovým světem, ukázat se přijde i Armáda České republiky.

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Jednou z hostek programu bude i „jaderná bába“ Dana Drábová. Téma: Jaký vztah má jaderná energetika ke komiksu?

A na Comic-Con se jako každoročně chystá i pražský primátor Bohuslav Svoboda: „Moc mě těší, když se lidé baví. Comic-Con je báječnou příležitostí, jak se odreagovat a přijít na jiné myšlenky, pro všechny věkové kategorie. I já rád uteču do jiných světů a potkám se tam s vámi.“

Foto: Comic-Con Prague

Symbol festivalu vlevo s cosplayery. Ano, na Comic-Conu najdete úplně všechny.

Fantastická popkulturní jízda

Comic-Con Prague prostě roste a má se čile k světu. Může za to i jeho filozofie – festival byl vždy pro široké spektrum návštěvníků a organizátoři si to dobře uvědomují. I proto se stále častěji nemluví o seriálu fantastiky, sci-fi nebo fantasy, ale o festivalu popkultury. A tento přístup jen reflektuje skutečnost, že ze dříve okrajového žánru se stal dnes již mainstream – a to prosím v tom nejlepším možném slova smyslu. Do této parády se zamilujete, ani nebudete vědět jak. Pokud tedy už nyní nepatříte mezi ty, kteří Comic-Con Prague navštěvují pravidelně. Ať tak či tak, uvidíme se v O2 universu. Bude to opravdu fantastická jízda!

Oficiální aftermovie Comic-Con Prague 2023Video: Comic-Con Prague

Výběr článků

Načítám