Hlavní obsah

Zajištěné dluhopisy s nadstandardním výnosem

Novinky, General Energy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GEEN General Energy a.s. v letošním roce vstoupila na finanční trh vydáním vlastních zajištěných dluhopisů. Předsedy představenstva Ing. Aleše Mokrého jsme se zeptali, co firmu k tomuto kroku vedlo.

Zajištěné dluhopisy

Článek

Proč se společnost GEEN rozhodla vydat své dluhopisy a jaké klientům nabízíte?

Je to výhodná spolupráce, kdy se s klienty dělíme o reálně existující výnos.  Nabízíme 3 typy dluhopisů: 8letý, 5letý a 3letý, které jsou zhodnoceny pevnou sazbou 8%, 5% a 5% ročně.  To je nadstandardní výnos, ale garantovaný ziskem našich elektráren. Úrok vyplácíme našim klientům každý rok ve stanovený termín. Minimální investice začíná na 100.000 Kč a třeba 5letý dluhopis je vynikající alternativou stavebnímu spoření.

Ing. Aleš Mokrý

Jak jsou tyto výnosy zabezpečeny?

Dluhopisy pokrývají max. 85% hodnoty dané elektrárny, takže její hodnota je nejméně o 15% větší než vložené peníze klientů. Elektrárna je před zařazením do portfolia dluhopisu nejméně 2 roky v provozu a její výnosnost je ověřena tzv. energetickým auditem. Hospodaření elektráren vytváří dostatek peněz pro výplatu úroků a bezpečné splacení jistiny dluhopisu. Každá elektrárna je také pojištěna proti všem rizikům. Podobný produkt na trhu budete proto těžko hledat.

Výběr článků

Načítám