Hlavní obsah

Vypěstovat zdravý a zelený trávník zvládne každý

Novinky, BAUHAUS k.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také toužíte mít krásný trávník, kde můžete celý rok odpočívat a stále se vám to nedaří? Péče o trávník není žádná věda. Stačí se řídit radami Jana Simoty ze specializovaného centra Bauhaus a úspěch je zaručen. Je však potřeba začít už na jaře.

Pohoda na trávníku

Článek

Po zimě je trávník oslabený a kromě kvalitního osiva a hnojiva potřebuje především dýchat. Dostatek kyslíku mu zajistíte vertikutací.

„Vertikutaci byste měli provést dvakrát ročně. Ideální je období na přelomu března a dubna a pak na podzim. Optimální hloubka vertikutace je 3 mm. Před vertikutací by měla být půda vyschlá a delší dobu vystavena teplotám nad 8 °C, “ radí odborník na péči o trávníky Jan Simota.

Do rýh, které za sebou vertikutátor zanechá, nasypte křemičitý písek, poradíte si tak s udusanou půdou. Po vertikutaci trávník zalijte, holá místa dosejte vhodným osením a celou plochu pohnojte. „Na trávník použijte speciální trávníkové hnojivo. V Bauhausu ho seženete 10 kg za 198 Kč,“ radí Jan Simota.

Pro správnou vertikutaci je potřeba mít vhodné vybavení. Elektrický vertikutátor můžete ve specializovaných centrech Bauhaus pořídit již od 1 950 Kč, a to model s výměnnými válci Hurricane HVLA 1300-32. V Bauhausu vám také s výběrem vhodné zahradní techniky i s péčí o trávník poradí odborníci.

Více informací na www.bauhaus.cz

Výběr článků

Načítám