Hlavní obsah

Výborné sněhové podmínky a skvělé lyžování, to je ski areál Kouty

Komerční článek

Areálu Kouty zaručuje prvenství mezi lyžařskými středisky na Moravě zejména délka jednotlivých sjezdovek, která se pohybuje okolo 3 km. Šíře sjezdových tratí je vyjma přejezdů minimálně 50 m. Komfort zajištuje moderní 6sedačková lanovka s nejvyšší přepravní kapacitou v ČR 3 200 osob/hod. Díky tomu se v areálu netvoří fronty ani o víkendech a svátcích.

Foto: K3 SPORT, s.r.o.

Skvělé lyžování, to je ski areál Kouty

Článek

Ski areál jako jeden z mála areálů v ČR nabízí rozmanité sjezdové tratě s parametry blížícími se alpským střediskům. Je vhodný pro opravdové lyžaře, ale i rodiny s dětmi. Vedle velmi moderního zázemí disponuje také nádhernými běžeckými okruhy v délce přes 27 km.

Foto: K3 SPORT, s.r.o.

Běžkařské tratě v nadmořské výšce 1 100–1 300 metrů

Komfortní a bezpečné lyžování nabízí nejdelší sjezdovka na Moravě

Nejdelší sjezdovka na Moravě  – areálu Kouty zaručuje prvenství mezi lyžařskými středisky na Moravě zejména délka jednotlivých sjezdovek, která se pohybuje okolo 3 km. Šíře sjezdových tratí je vyjma přejezdů minimálně 50 m. Komfort zajištuje moderní 6sedačková lanovka s nejvyšší přepravní kapacitou v ČR 3 200 osob/hod. Díky tomu se v areálu netvoří fronty ani o víkendech a svátcích. Sportovní lyžaři ocení dvě sjezdovky, Medvědí s prudším a členitějším sklonem a Hřebenovku se středním sklonem vhodnou pro carving.

Foto: K3 SPORT, s.r.o.

Nejdelší sjezdovka na Moravě - areál Kouty

Komfortní a bezpečné lyžování nabízí nejdelší sjezdovka na Moravě – modrá sjezdovka dlouhá 3 050 metrů s převýšením 520 metrů nadchne hlavně rodiny s dětmi a pohodové lyžaře. Malým návštěvníkům se bude líbit dětský park s lyžařskou školou. Najdou v něm spoustu zábavy a rodiče ocení jeho kvalitní vybavení vč. pojízdného pásu. Zkrátka nepřijdou ani vyznavači bílé stopy. Pro běžkaře jsou připraveny tratě v nadmořské výšce 1 100–1 300 metrů, které nemají problém s nedostatkem sněhu. Můžete se vydat třeba kolem nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně a tento výlet určitě stojí za trochu námahy, při hezkém počasí se vám otevřou naprosto ojedinělé výhledy.

Ubytování u sjezdovky

Ubytování s celkovou kapacitou 300 lůžek naleznete i přímo u sjezdových tratí. Vynikající komfort bydlení podtrhují nové Apartmány Kouty nabízející ubytování pro 180 osob nebo nově zrekonstruovaná Vila Kouty.

Vila Kouty, www.vila-kouty.cz

Penzion Kouty, www.penzion-kouty.cz

Apartmány Kouty, www.apartmany-kouty.cz

Foto: K3 SPORT, s.r.o.

V après-ski baru U Medvěda oceníte sociální zařízení a zateplenou vyhlídkovou odpočívárnu.

Skvělé zázemí

Oceníte ho nejen na lyžích u horní stanice lanovky v après-ski baru U Medvěda se sociálním zařízením a zateplenou vyhlídkovou odpočívárnou, ale i poté, co odložíte lyže do stojanů pod sjezdovkami na náměstí areálu.

Můžete si vybrat ze tří restaurací s neopakovatelnými stylovými interiéry a útulnou příjemnou atmosférou, nebo využít ke slunění velkokapacitní terasu na střeše pokladen a sportovní prodejny Helia Sport s profesionálním servisem a půjčovnou.

Kouty nad Desnou v číslech

• 11,5 km sjezdových tratí

• 100 % sjezdovek se zasněžováním

• 6 800 osob/hod. přepravní kapacita

• 27,5 km udržovaných běžeckých tratí

Tel.: 602 322 244, 585 283 282 E-mail: info@k3-sport.cz www.kouty.cz

Výběr článků

Načítám