Hlavní obsah

Výbava prvňáčka vyjde až na 4 tisíce korun

Novinky, Porovnej24.cz

Tři čtvrtiny českých rodičů přiznávají, že nástup dítěte na základní nebo střední školu velmi zatíží rodinný rozpočet. Vybavení prvňáčka přijde rodinu v průměru na 3 752 korun, u středoškoláka je to 6 274 korun. Rodiny tyto mimořádné výdaje často řeší půjčkou. Vyplývá to z údajů finančního serveru Porovnej24.cz.

Výbava prvňáčka vyjde až na 4 tisíce korun

Článek

Výdaje však prvním školním dnem nekončí. U prvňáčků dají rodiče za rok školy něco přes 11 a půl tisíce, u středoškoláka dokonce přes 20 000 korun.

Nákladnou položkou jsou i kroužky

Kromě školních potřeb nebo oblečení většina rodičů vydá nemalé částky i za mimoškolní aktivity svých dětí. Celkem 86 procent rodičů uvedlo, že jejich potomci nějaké kroužky navštěvují a 96 procent z nich pak za tyto kroužky platí.

Vysoké náklady? Udělejte si rychlé srovnání půjček a vyberte tu nejvýhodnější.

Více než tři pětiny dětí navštěvují více kroužků, nejčastěji přitom docházejí na dva (42 procent). V případě, že dítě navštěvuje jen jeden kroužek, jsou rodiče ochotni do něj i více investovat, nejčastěji částku od 1500 do tří tisíc korun (27 procent) za jedno pololetí.

Rodiče si více než dřív berou půjčky

V dnešní době výhodných půjček si daleko víc rodičů vypomáhá půjčkou. Zejména pak na mimořádné výdaje spojené s nástupem do první třídy.

„Naši klienti vítají, že poskytujeme výběr a srovnání takzvaných mikropůjček, kterými mohou tyto výdaje financovat“, doplňuje Libor Coufal z Porovnej24.cz. Díky rychlému porovnání mohou během pár minut vybrat nejvýhodnější půjčku, kterou navíc získají prakticky ihned.

Srovnejte si bezplatně všechny půjčky na trhu.

Výběr článků

Načítám