Hlavní obsah

Víte, která střešní krytina se vyznačuje dlouhou životností?

Novinky, KM Beta a.s.

Rekonstruovat plánuje zhruba 42 % Čechů. Důvodem oprav může být jak například porušený krov, tak i ztráta funkčních vlastností střešních tašek. Právě kvůli tomu, abyste se v nadcházejících letech zbavili starostí s rekonstrukcí a vaše střecha opravdu vydržela vám KM Beta přináší osvědčenou radu.

Foto: KM Beta a.s.

Detail střešní krytiny BETA v povrchové úpravě PRIMA

Článek

Rekonstrukce je mnohdy nezbytná, hlavně pokud je poškozený krov a je ho nutné vyměnit. Ale co střešní krytina? Ta by měla být navržena tak, aby vám zůstala funkční mnoho desetiletí. Aby tomu tak bylo, je třeba zohlednit typ krytiny a povrchovou úpravu.

Léty ověřenou střešní krytinu, kterou můžete zahlédnout po celé ČR je betonová krytina od výrobce KM Beta. Beton je mrazuvzdorný materiál, neustále nabývající na pevnosti a tím i na trvanlivosti. K odolnosti krytiny vůči extrémnímu počasí přispívají i zdánlivě nevýrazní pomocníci - střešní doplňky z betonu.

Není taška jako taška. Na první pohled si řeknete, že se liší jen tvarem a barvou. Ale je tomu skutečně tak? Co vše lze vyčíst z betonové střešní tašky BETA?

Foto: KM Beta a.s.

Rub a líc střešní tašky BETA v povrchové úpravě PRIMA

Na to vám odpoví technický konzultant KM Beta Vlastimil Sova. „Prohlédněte si střešní tašku nejenom z horní lícové strany, ale prozkoumejte i stranu rubovou. Prozradí mnoho o konstrukčních a užitných vlastnostech krytiny. Pojďme si popsat několik klíčových detailů:

  • Zvýšená vodní drážka - spolehlivě odkloní nejen větrem hnanou dešťovou vodu ale třeba i prachový sníh, tvoří vlastně "spojler" (líc)
  • Podélné a příčné vyztužení žebry - zvýší pevnost a hlavně podélnou i příčnou tuhost střešní tašky (rub)
  • Zesílený materiál ve středu tašky - přenáší spolehlivě tíhu sněhu, tam kde je taška nejvíce namáhána (pohled z boku ve směru příčného řezu)
  • Kotvení střešní tašky co nejblíže k latím přes předlisované body - zaručí celé střeše dlouhodobou stabilitu zvlášť za silného větru (líc)
  • Odsazení tašky od latí pomocí dvou výstupků - umožní rychlé vysychání zkondenzované vlhkosti a významně prodlouží životnost latí (rub)
  • Dva opěrné body pod každým závěsem tašky - zajistí stabilitu přířezů v oblasti úžlabí a nároží (rub)”

Na životnost má vliv i povrchová úprava, a proto KM BETA v roku 2019 představila novinku - povrchovou úpravu PRIMA. Vývoji povrchové úpravy předcházely požadavky zákazníků mít střechu s minimální údržbou. Odolnou vůči mechanickým vlivům a nečistotám. Ta sebou přinesla také prodloužení životnosti, díky finální hladké a pevné vrstvy tašky.

Foto: RD Rýmařov

Střešní krytina BETA od výrobce stavebního materiálu KM Beta a.s.

 A co dostupnost střešních krytin?

“V uplynulých měsících jste mohli zaznamenat u některých výrobců nedostatek střešních krytin. V KM BETA jsme před několika lety zvýšili svou skladovou kapacitu, abychom měli dostatek materiálu ve všech povrchových úpravách a barvách.” říká obchodní ředitel Ing. Marek Žídek.

Přemýšlíte kolik by vyšla BETA v PRIMA? Pošlete nákres své střechy a nechte si připravit cenovou nabídku.

Výběr článků

Načítám