Hlavní obsah

Svijany jdou s dobou a zavádějí praktický obal TopClip

Komerční článek

Inovativní papírové balení plechovek TopClip získalo ocenění Obal roku Světové obalové organizace pro rok 2022. Jako první velký pivovar je na český trh uvádí Pivovar Svijany, který pro tento účel zprovoznil novou balicí linku za několik milionů korun. Praktické a ekologické balení od dubna putuje již ke všem milovníkům svijanského piva.

Foto: PIVOVAR SVIJANY, a.s.

Inovativní papírové balení plechovek TopClip

Článek

Papír je ideální obalový materiál. Je u něj nejvyšší pravděpodobnost recyklace, ale i pokud by zůstal v přírodě, do osmi týdnů se rozloží. TopClip je navíc vyroben bez použití plastů a lepidel, takže je pro přírodu skutečně absolutně neškodný. Použitý karton pochází z papíru z certifikovaných lesů a za každý pokácený strom výrobce slibuje vysadit jeden a více stromů jako náhradu. Podle jeho údajů tak má TopClip až o 30 % menší uhlíkovou stopu než balení do fólie.

Ocenění si ovšem obal vysloužil nejen za své ekologické přednosti, ale především za to, jak je praktický. Double-lock systém bezpečného uchycení plechovek zaručuje snadnou manipulaci. Papírová vrstva brání kontaminaci vršku plechovek a díky odnosným otvorům se celé balení snadno přenáší. A po vychlazení lze z šestipacku jednoduše odebírat jednu nebo více plechovek, zatímco ostatní zůstávají nadále zafixovány v papírovém držáku.

„TopClip je jednoduchý a elegantní, ale především je daleko praktičtější. Vyloupnout z něj v lednici vychlazenou plechovku je úplná hračka,“ říká ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.

V pivovarské prodejně ve Svijanech, na e-shopu pivovaru i v běžné maloobchodní sítí jsou v moderním novém balení v prodeji čtyři různá svijanská piva – Svijanská Desítka 10 %, Svijanský Máz 11 %, Svijanský Rytíř 12 % a prémiový ležák „450“. Speciální MIxClip pak nabízí v jednom balení hned šest různých piv. Sezonní velikonoční TopClip je aktuálně k dostání v pivovarské prodejně nebo na e-shopu pivovaru.

Výběr článků

Načítám