Hlavní obsah

Slunce, nebo stín? Pergola se stahovací střechou nabízí obojí

Komerční článekServis Climax, a.s.

V domě je vedro, venku praží slunce, od sousedů na nás míří zvědavé pohledy. Co s tím? Schovat se do příjemného stínu pergoly! Ty moderní se vyrábějí z lehkých a přitom vysoce odolných hliníkových profilů. Jsou stabilnější a ochrání také před deštěm.

Úvodní fotografie

Článek

Když chceme rozšířit obytný prostor, postavíme pergolu k domu. Pro oázu soukromí je ideální pergola stojící samostatně uprostřed zahrady nebo u bazénu. A pergola dobře poslouží i jako částečně krytý průchod mezi dvěma budovami.

Pro pergolu BOGA od českého výrobce Climax jsou typické obloukové podpěry, díky kterým působí lehce a vzdušně. Nahrazují podpěrné nohy, které by v některých případech mohly překážet. V době, kdy pergolu nepoužíváme, můžeme akrylovou látku stáhnout do ochranného boxu.

Látková pergola MED QUADRA nás perfektně ochrání nejen před sluncem, ale slouží rovněž jako ochrana před deštěm. Spojením až tří modulů můžeme zakrýt terasu o délce až 14 metrů. Výhodou je, že i při spojení modulů je potah dodáván vcelku, a je tedy stoprocentně voděodolný.

Naprostou jedničkou mezi pergolami je nová bioklimatická pergola MED TWIST. Česká značka Climax vyrábí tuto pergolu s patentovanou sklápěcí střechou. V zavřené poloze za deště střechou nepronikne ani kapka, zatímco jindy můžeme celou střechu odsunout a kochat se výhledem na nebe.

Výběr článků

Načítám