Hlavní obsah

První náhradní LED H7/LED H4 žárovky OSRAM splňující zákonné požadavky

Komerční článek

Revoluce v technologii a designu je tady. Společnost OSRAM uvedla na trh první LED H7/LED H4 žárovky schválené pro použití v potkávacích a dálkových světlech v silničním provozu. Rozlučte se se starými halogeny a přejděte na LED! Získáte zcela nový zážitek z jízdy ve dne i v noci.

Foto: OSRAM

Revoluce v technologii a designu: První LED H7/LED H4 žárovky od společnosti OSRAM. Osvítí vozovku s až o 230 % vyšším jasem.

Článek

Se začátkem roku tu máme skvělé zprávy pro české motoristy! V posledních týdnech se totiž podařilo schválit používání moderní LED žárovky H7 v hlavních světlometech místo technologicky zastaralých halogenových autožárovek. Dále došlo na legalizaci LED žárovek H4 pro použití v potkávacích a dálkových světlech. V obou případech jde o LED žárovky OSRAM NIGHT BREAKER LED.

V případě NB LED H4 se jedná o další průlom na poli automobilového osvětlení, kdy dvouvláknový žhavený zdroj může být nahrazen 1 : 1 technologií LED, a to zcela legálně. A navíc bez nutnosti zápisu do velkého technického průkazu. Jedinou podmínkou je instalace do vozů, které jsou uvedeny v seznamu kompatibility na webu výrobce.

Výhody LED žárovek OSRAM NIGHT BREAKER LED

Nová LED žárovka NIGHT BREAKER LED s chladně bílým světlem dokonale osvítí vozovku s až o 230 % vyšším jasem, výrazně vyššími kontrasty a rovněž má mnohem delší dosvit. Její použití pomáhá snížit riziko dopravních nehod zaviněných nedostatečným osvětlením. V porovnání s běžnými halogenovými žárovkami má LED žárovka NIGHT BREAKER LED až 5× delší životnost, takže s ní najedete hodně kilometrů. Všechny LED žárovky OSRAM NIGHT BREAKER LED jsou vyrobené v certifikovaném závodu společnosti OSRAM v Itálii.

• Lepší viditelnost pro větší bezpečnost na silnici, zejména v noci.

• Chladná bílá LED – barva světla blízká dennímu světlu.

• Šetrné k životnímu prostředí díky delší životnosti a menšímu počtu návštěv servisu i nižší spotřebě energie.

• Snadná instalace a cenově dostupná alternativa ve srovnání s kompletními LED světlomety.

Jak se LED žárovky instalují?

Pokud vlastníte vůz, který je uveden v seznamu kompatibility, a chcete používat NIGHT BREAKER LED, tak máte dvě možnosti – provést montáž svépomocí nebo se rovnou obrátit na běžný autoservis. To je výhodné, protože po instalaci žárovek je nutné provést jejich seřízení s pomocí regloskopu, aby nedocházelo k oslnění ostatních účastníků silničního provozu. Pro účely STK je nutné na světlomety vylepit štítek s uvedeným číslem schválení, který je dodáván spolu s LED žárovkami.

LED světla OSRAM se zárukou až 5 let

Pokud stále váháte s výměnou halogenových žárovek za LED, věřte, že společnost OSRAM poskytuje na LED žárovky čtyřletou záruku. Další rok záruky navíc získáte, pokud výměnu halogenových žárovek H7/H4 za žárovky NIGHT BREAKER LED H7/H4 provedl odborný servis, který následně provede kontrolu a případné seřízení světlometů vozidla.

Výběr článků

Načítám