Hlavní obsah

Přírodní klenot Gastein, tady je letní svěžest doma

Novinky, Gasteinertal Tourismus GmbH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asfalt sálá a vzduch se chvěje. Když léto zcela ovládne město, roste touha po letním osvěžení. Po čistých horských potocích, čerstvém horském vzduchu a svěží zeleni lesů. Již 1 000 let dokazuje Gastein, jak rychle umí fantazie proměnit ve skutečnost. V nejdelším ze salcburských údolí Taur čeká osvěžující příroda i koupání, a to nejen v jezeře.

Foto: Gasteiner Bergbahn AG

Přírodní klenot Gastein, tady je letní svěžest doma

Článek

Voda: Elixír života

Voda je náš elixír života. I když na sladkou vodu na Zemi připadá jen 2,5 procenta veškeré vody pestrost jejích podob je ohromná, obzvláště v údolí Gastein – křišťálově čisté horské jezero, bublající potok, hučící vodopád mezi budovami z císařských dob v Bad Gasteinu nebo teplý termální pramen s teplotou až 46 °C.

Foto: Marktl Photography

© Alpentherme Bad Hofgastein

Termální voda protéká skalními vrstvami 3 000 let, než se dostane na povrch s obsahem mnoha prospěšných složek. Zde čerpali energii již císař František Josef I. a jeho Sisi. Doslova císařský odpočinek si můžete dopřát i dnes, třeba v nejstarších termálních lázních Rakouska Felsentherme nebo v horké léčebné štole.

Foto: Marktl Photography

© TVB Hofgastein

Kouzelný les: Příroda jako hudební scéna  

Koruny stromů, poskytující stín, kmeny s vůní pryskyřice a větve jemně se kývající ve větru vytvoří v červenci a srpnu po celém údolí Gasteinu mimořádná místa konání koncertů. Všechna koncertní matiné se konají za volné vstupné v malé, exkluzivní společnosti. Soubor utvoří vždy až šest hudebníků Salcburské filharmonie a ti vykouzlí mimořádný zvukový zážitek z klasické hudby. Zaposlouchejte se, zhluboka se nadechněte a pocítíte kouzelný les!

Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Vrcholné momenty: hory k obdivu i zdolání

I když je příjezd do údolí Gasteinu jednoduchý, nachází se pouhých 90 kilometrů jižně od Salcburku, obtížnější je hledání cíle – Gastein totiž nabízí nekonečno možností. K lákavým vodám a lesům se přidává ještě 600 km značených turistických tras. Vedou k idylickým alpským loukám, vyhlídkám i vrcholům hor.

Příznivci adrenalinu by si neměli nechat ujít visutý most na Stubnerkogelu, klenoucí se nad 30 m hlubokou propastí. Na vyhlídkové plošině budete odměněni výhledem na nejvyšší horu Rakouska, Großglockner. Výzvou je Gasteinský trail, který vede z Dorfgasteinu v šesti etapách celým údolím, má přes 75 kilometrů a více než 4 600 m převýšení. Gasteinské lanovky přitom umí výstup zkrátit a zajistit vysokohorské požitky zcela bez námahy. A s kartou hosta Gastein Card je mnoho lístků a nabídek se slevou nebo úplně zdarma.

Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Zdroje energie: Zážitky pro všechny smysly

Vysoko nad kvetoucími alpskými růžemi a 400 let starými borovicemi krouží jeden ze vzácných orlosupů bradatých, z dálky je slyšet pronikavé hvízdání svišťů. V Gasteinu je cesta cílem – alespoň než dorazíte k jedné ze 60 salaší, z nichž každá láká na svůj recept na sýrové noky či císařský trhanec. Kde chutnají nejlépe? To musíte ochutnat sami!

Gastein se svými přírodními klenoty zapsal do historie již před 1 000 lety. A i dnes je Gastein údolím s 1 000 podobami, které čekají jen na to, až je objevíte.

Výběr článků

Načítám