Hlavní obsah

Primářka oční kliniky: Jsem hrdá na svůj tým

Komerční článek

NeoVize je pro mě srdeční záležitost. Naše klinika a každý jednotlivec, který je její součástí, mi pomohli realizovat mé představy, jak posunout oční péči do „jiné dimenze“, pečovat o pacienty nejen po medicínské stránce, ale i stránce lidské… Aby se cítili dobře, mohli se na cokoliv zeptat a nemuseli na ošetření hodiny čekat na chodbě.

Foto: Oční klinika NeoVize

Laserový tým pod vedením primářky Valešové

Článek

Mluvíte o naplnění představ, co tomu konkrétně pomáhá?

Pražská NeoVize nabízí široké spektrum oční péče, v našich hlavních specializacích patříme k nejužší špiče Čech i Slovenska. Vnímám to jako závazek, ale také jako obrovskou motivaci. Účastníme se proto odborných kongresů a přivážíme si odtud nejnovější trendy v oftalmologii – postupy i přístroje. Za léta práce jsme neopustili vysoký standard, který jsme si na začátku stanovili. Stále je pro nás mnohem důležitější kvalita péče než zisk, a proto jsme se neodklonili od špičkových materiálů a renomovaných výrobců k levnějším a méně bezpečným variantám.

Špičková péče vyžaduje kvalifikovaný personál, kdo váš tým tvoří?

Zdůraznila bych, že jsme skutečně kompaktní tým, kde jedna profese plynule navazuje na druhou a můžeme se na sebe plně spolehnout. Pacienti do ambulance lékaře nebo optometristy přicházejí v předem stanovený čas na zcela konkrétní odborné vyšetření, ke každému vyšetření lékařem jsou již k dispozici veškerá potřebná měření. Lékař nese zodpovědnost za výstup vyšetření, ale jeho výsledek závisí na každém členu týmu a jeho odbornosti. Jsme takový živoucí organismus propojený na mnoha úrovních.

To nepůsobí jako běžné pracovní vztahy

Ne, to určitě ne. Jedeme třeba společně na chatu, něco dobrého si uvaříme, cvičíme jógu nebo jdeme do divadla - záleží nám na sobě a rádi spolu trávíme čas i mimo práci. Já osobně si myslím, že když se lidé na pracovišti mají rádi, vyzařuje to z nich i na pacienty. V podstatě denně nám po vyšetření říkají, že se u nás cítili dobře, že můžeme být na svou práci hrdí. A já jsem skutečně velmi hrdá – na svůj tým i na to, jak svou práci a „svou kliniku“ pozitivně vnímají.

V médiích se teď diskutuje nedostatek oční péče, jak je to u vás?

Zájem pacientů je opravdu velký a dlouhodobě narůstá. Stále tak hledáme do našeho týmu další odborníky – zkušené lékaře i absolventy, optometristy, ale i sestřičkykoordinátorky.

Co lékařům a jejich kolegům nabízíte?

Zajímavou práci v kolektivu zkušených odborníků, kteří jsou ochotni své znalosti sdílet. Znít to možná jako klišé, ale u nás to platí a já to skutečně považuji za velký přínos. Máme i systém benefitů, náborových příspěvků a bonusů, což je pro mnohé velká motivace. Zařídili jsme také pro naše kolegyně na mateřské profesionální hlídání dětí a vycházíme - nejen jim - vstříc se sníženými úvazky. Celkově si myslím, že hlavní je náš vztah k lidem. Každého nového člena týmu si vážíme a vnímáme ho jako součást společné budoucnosti NeoVize.

Výběr článků

Načítám