Hlavní obsah

Objevte rozmanité cyklostezky v Sasku

Komerční článek

Poznejte krásy Saska na kole! Naše různorodá nabídka cyklotras vám poskytne spoustu příležitostí k poznávání úchvatné krajiny a bohaté kultury sousedního regionu.

Foto: TVSSW/Felix Meyer

Labská cyklostezka v okolí Bad Schandau

Článek

Své putování začněte na Labské cyklostezce, která je skutečným klenotem mezi cyklostezkami. Tato trasa vás zavede ze skalnaté krajiny Saského Švýcarska podél malebného Labe přes historická města, jako jsou Míšeň a Torgau, a nabídne vám úchvatné výhledy, kulturu, jako jsou hrady, vinice a okouzlující přírodu. Zlatým hřebem jsou jistě Drážďany, „polabská Florencie“ s působivou architekturou a bohatou historií. Dokonce i silueta připomíná italskou metropoli.

Foto: Rainer Weisflog

Panorama Drážďan

Cyklostezka Neuseenland vás provede kouzelnou krajinou kousek od Lipska. Prozkoumejte vodní město Lipsko a vychutnejte si pestrost okolních jezer. Nabízejí se zde volnočasové aktivity, jako je Stand-Up-Paddling nebo rafting v kanoistickém parku, potápění nebo plachtění, například na jezeře Markkleeberg, jezeře Zwenkau nebo jezeře Hain. Anebo něco pro relaxaci: třeba na VINETĚ, plovoucím gastro ostrově na jezeře Störmthal nebo ve skanzenu Bergbau-Technik-Park.

Foto: Dennis Stratmann

Rodinné dobrodružství na cyklostezce Neuseenland

Pro ty, kteří hledají dobrodružství, je ideální volbou Blockline. Na 140 kilometrů dlouhé trase pro horská kola v části Osterzgebirge v Saském Švýcarsku mohou malí i velcí dobrodruzi zažít výpravu do nedotčené přírody. Patnáct etap vede stále se měnící krajinou: Stezky vedou přes hory, úzká údolí a temné lesy, přičemž rozlehlé výhledy přinášejí další potěšení. Součástí je umění ze dřeva: nádherné portály a skvěle navržená zvířátka vám ukazují cestu skutečnou zemí MTB dobrodružství, která je velmi vhodná i pro začátečníky a rodiny s dětmi.

Foto: Felix Meyer

Za adrenalinem na Blockline

Ať už si vyberete jakoukoli trasu, Sasko vám nabízí nezapomenutelné zážitky na kolech. Sbalte si své kolo a připravte se na objevování pokladů této podmanivé spolkové země!

Zažijte Neisseland: Aktivně na cestách

Saský úsek cyklostezky Odra-Nisa nabízí více než jen jízdu na kole: Mezi městy Görlitz a Bad Muskau se otevírá svět pestrých aktivit. Ať už se jedná o pádlování na Nise, surfování a plavání v jezeře Berzdorf nebo wakeboarding na jezeře Halbendorf - každý si zde najde něco svého.

Pohoří Königshain a jedinečná hornolužická krajina vřesovišť a rybníků nabízí také ideální podmínky pro dlouhé pěší túry. V Krauschwitzu zve svět dobrodružství ke koupání a odpočinku a pro milovníky lezení jsou připraveny výzvy až do výšky 18 metrů na umělé skále s 1.000 lezeckými chyty. Pokud chcete, můžete vyměnit kolo za kánoi a část cyklostezky Odra-Nisa absolvovat po vodě.

Foto: Neiße Tours/Philipp Herfort

Cyklostezka Odra-Nisa (Neisseland)

Máte chuť objevovat Neisseland v Horní Lužici? Pak klikněte zde: https://www.neisseland.de/index.php/cz/

Výběr článků

Načítám