Hlavní obsah

Na festival Rock Heart dorazí King Diamond i Apocalyptica

Komerční článekSylva Kaplanová

Festival Rock Heart se po třech letech existence zařadil mezi nejvýznamnější velké letní festivaly rockové a metalové muziky v naší republice. Od začátku láká diváky programem nabitým velkými zahraničními jmény i krásným prostředím areálu zámeckého parku v Moravském Krumlově.

Článek

Letošní čtvrtý ročník se uskuteční 15.-17. 8. a mezi hlavní taháky patří jména jako King Diamond a Apocalyptica.

Foto: Honza Švanda

Rock Heart 2017 skupina Powerwolf

Fanoušci očekávají hlavně příjezd zakladatele tzv. horror rocku King Diamonda. Ten je u nás návštěvou dosti vzácnou – zatím poslední jeho koncert u nás se konal před šesti lety. Do Moravského Krumlova přiveze svou show, která je spojením hudby a divadelní složky inspirované hororovými filmy.

Foto: Honza Švanda

Rock Heart 2017 fanoušci na festivalu

Finská formace Apocalyptica se proslavila před dvaceti lety svým originálním pojetím metalu. Čtveřice cellistů se odhodlala k odvážnému počinu – využít svých nástrojů místo elektrických kytar a pustit se na pole tvrdé muziky. Vytvořili takřka svůj vlastní žánr a položili základy kariéry, kterou dnes představují milióny prodaných desek a vyprodané koncerty po celém světě.

Foto: Honza Švanda

Rock Heart 2017 kapela Škwor

V line-upu dále najdeme jména, jaká známe z předních evropských festivalů – Lacuna Coil, Infected Rain či Crematory. Z českých kapel vystoupí přední interpreti domácí rockové a metalové scény jako Škwor, Arakain s Lucií Bílou, Citron, Dymytry či Harlej. Těšit se můžete na mnoho dalších kapel.

Vstupenky jsou již v prodeji na rockheart.cz. Doporučujeme si s nákupem pospíšit – v minulých letech byl festival vyprodán.

Výběr článků

Načítám