Článek
Moderní technologie šetří životní prostředí
K-mistři od fochu z Modletic zpracovávají pro prodejny Kauflandu denně 100 tun čerstvých masných produktů. Stroj řezníka nenahradí, ani kdyby se rozkrájel. Ale bez technologie by to nešlo. Díky ní je v Modleticích stále zvyšována efektivita využití zdrojů. Moderní technologie jsou využívány zejména na čištění vzduchu, vody a chlazení. Nové plynové kotle mají vyšší efektivitu při vytváření tepla. Nechybí ani zařízení pro odlučovaní zbytkových pachů a malých částic z udírenských komor, což vede k nižším emisím z provozu. Unikátní je technologie dvojího čištění odpadní vody.

Udržitelnost je pro Kaufland prioritou
Minimalizace odpadu a důsledná kontrola
Další prioritou je minimalizace odpadu při výrobě. Vyprodukovaný odpad je dále zpracován a využit. Spojením moderní techniky s řemeslným umem K-mistrů od fochu z Modletic nabízí Kaufland produkty té nejvyšší kvality. Na tu v Modleticích dohlíží pracovníci v laboratoři. Každodenní přísná kontrola kvality je samozřejmostí. S tématem úzce souvisí také objednávání surovin ke zpracování. Řetězec optimalizuje objednávky dle aktuální poptávky. Díky tomu může zaručit vždy čerstvost zpracovávaného masa.

Každý den zpracují řezníci více než 100 tun masa
Podpora řemesla na školách
V Kauflandu chtějí zachovat tradici v dnešní době opomíjeného řeznického řemesla. Studenti oboru Řezník-uzenář mají možnost seznámit se s prostředím moderního masozávodu a vyzkoušet si práci s inovativními technologiemi. Učni v souladu s učebními plány a osnovami vykonávají praktické vyučování a na základě prospěchu se jim poskytuje odměna za produktivní činnost. Úspěšným studentům nabízí Kaufland na konci 3. ročníku trvalou pracovní pozici.

Podpora řemesla a odborný rozvoj absolventů je součástí strategie masozávodu