Hlavní obsah

Krásná zahrada bez starostí se zaléváním

Novinky, Husqvarna Česko s.r.o.

Kdo by se tahal s konvemi, když existují mnohem jednodušší a efektivnější řešení. Nejlepší je používat systém automatické závlahy, z hlediska úspory času a vody je také výhodné používat hadice s koncovými postřikovači.

Gardena

Článek

Díky systému automatického zavlažování vám odpadá starost, když odjíždíte na dovolenou nebo pracovní cestu. Navíc zavlažovat během dne není vhodné, spotřeba vody kvůli odpařování roste až o 30 %.

zavlažování teras

Na zavlažovacím počítači si snadno v několika krocích naprogramujete začátek a délku zavlažování, zavlažovací cykly nebo třeba i individuální dny pro zavlažování. K zohlednění vlhkosti půdy a přirozených dešťových srážek při řízení zavlažování, a tím i k úspoře vody, slouží čidlo půdní vlhkosti a dešťový senzor.

zavlažování teras

Vybrat si můžete nadzemní nebo podzemní zavlažovací systém. Pro malé a jednoduché travnaté plochy lze použít nadzemní systém závlahy, pro větší a složitější plochy je naopak vhodnější podzemní závlaha. Pro zavlažování okrasných nebo užitkových zahrad, květinových truhlíků, záhonů, případně skleníků jsou nejvhodnější kapací hadice z řady GARDENA Micro-Drip-systém.

zavlažování teras

Více o zavlažování na www.gardena.cz, kde si navíc můžete s aplikací MyGarden naplánovat závlahu přímo na svoji zahradu.

Výběr článků

Načítám