Hlavní obsah

Ideální řešení teplé podlahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete výstavbu rodinného domu nebo jen rekonstrukci podlahy? Také u vás padlo rozhodnutí vyměnit stávající systém vytápění za podlahové vytápění? Českomoravský beton má pro vaše budoucí bydlení rychlé a kvalitní řešení teplé podlahy.

Ideální podlaha z Cemflow

Článek

Jak snadno a rychle lze dnes vyřešit výstavbu podlahy s podlahovým vytápěním se můžete nyní přesvědčit. Konkrétně při demonstraci pokládky litého cementového potěru CEMFLOW na stavbě rodinného domu. Investor zvolil právě tento stavební materiál, protože mu v projektu splnil veškeré požadavky a očekávání.  Samotná realizace pokládky podlahy o velikosti cca 150 m² ve dvoupatrovém rodinném domě trvala v partě tří stavebníků přibližně dvě hodiny. V následující fotoreportáži se o tom můžete přesvědčit.

Doprava a čerpání litého cementového potěru CEMFLOW na stavbě rodinného domu

V případě, že hledáte kvalitní a rychlé řešení teplé podlahy. Má pro vaše bydlení skupina Českomoravský beton ideální řešení. Aplikací přímo dovezeného litého cementového potěru CEMFLOW postavíte kvalitní pochozí podlahy, které splní i ty nejnáročnější požadavky pro vaše budoucí bydlení.

Doprava a čerpání litého cementového potěru CEMFLOW na stavbě rodinného domu

Dosáhnout samonivelačních vlastností cementového potěru je velmi složité. Díky unikátní receptuře je CEMFLOW objemově stálý, s maximální hodnotou smrštění 0,5 mm/m, při zachování vysoké tekutosti směsi. Své využití má pro podlahy, kde je z důvodů zvýšené vlhkosti nutné použít právě cementový výrobek.

Doprava a čerpání litého cementového potěru CEMFLOW na stavbě rodinného domu

Umožňuje však také pokládat nášlapné vrstvy dříve, než v případě anhydritových potěrů. ČSN 74 4505 stanovuje maximální dovolenou vlhkost potěru před pokládkou nášlapných vrstev. V případě cementových potěrů je například pod paropropustné podlahoviny (např. koberec) nejvyšší dovolená hodnota vlhkosti 5%.

Doprava a čerpání litého cementového potěru CEMFLOW na stavbě rodinného domu

U CEMFLOW je jí dosahováno v závislosti na tloušťce potěru, klimatických podmínkách a systému větrání na stavbě již po 7 – 14 dnech. To předurčuje tento stavební materiál k použití pro výstavbu podlahy nejen ve vlhkých prostorách, ale také v ostatních běžných podlahových konstrukcích, kdy se často stavaři dostávají do kolize s dílčími termíny předání díla a úspora času v řádu až desítek dní pro ně má velký význam.

Ošetřování litého cementového potěru CEMFLOW po zpracování

Další výhodou CEMFLOW je také možnost aplikovat na jeho povrch lité úpravy povrchu, jako např. lité teraco a speciální nátěry. Při odborné ukládce a dodržení technologických zásad, se mohou investoři těšit z perfektně rovného povrchu podlahy, která splňuje přísné požadavky platných norem.

Ošetřování litého cementového potěru CEMFLOW po zpracování

Moderní stavební materiál CEMFLOW se může kdykoliv uplatnit při výstavbě nebo rekonstrukci podlahy, kde vyžadují rychlost a kvalitu. Vyrábí se v betonárnách po celé České republice za nepřetržité kontroly kvality výroby. Na stavbu je dodáván autodomíchávači a do konstrukce je ukládán pomocí mobilních čerpadel. Výrobcem je skupina Českomoravský beton člen HeidelbergCement Group, která působí již přes 20 let na trhu stavebních hmot v České republice. V případě zájmu neváhejte kontaktovat přímo výrobce. Více informací a kontakty naleznete na www.transportbeton.cz.

Výběr článků

Načítám