Hlavní obsah

Dovolená u moře v květnu: Proč láká stále více lidí?

Komerční článek

Léto se pomalu blíží a dovolená u moře se stává čím dál víc aktuálnějším tématem. Roste také počet lidí, kteří nechtějí čekat až na letní měsíce a rezervují ve velkém už květnové termíny.

Foto: DER Touristik CZ a.s.
Článek

V řadě destinací už totiž panují ideální podmínky, pláže jsou ale přeci jen prázdnější a ceny příznivější. A kam se tedy v tuto dobu ideálně vydat za sluncem?

Jordánsko

Novinka letošní sezóny, kam se navíc dá právě od května letět přímým letem z Prahy.

„Jordánsko je země, která v sobě dokonale spojuje bohatou historii, kulturu a krásnou přírodu s koupáním na nádherných plážích Rudého moře. Je to ideální destinace na relax i poznávání,“ říká Jan Bezděk, tiskový mluvčí Cestovní kanceláře Fischer.

Foto: DER Touristik CZ a.s.

Okouzlující letoviska, přírodní unikáty i krásy podmořského světa. To je Jordánsko.

Přímý spoj do přístavního města Akaba trvá přibližně 4 hodiny, zpáteční 4,5 hodiny. Akaba se řadí mezi vůbec nejstarší města na světě a tomu odpovídá i množství památek, které tu na návštěvníky čekají.

Pláže Akabského zálivu jsou i ideálním místem pro relax, šnorchlování nebo vodní sporty.

Turisticky nejnavštěvovanějším místem Jordánska je pak skalní město Petra, které patří mezi sedm novodobých divů světa, a neměl by ho vynechat nikdo, kdo do Jordánska zamíří.

Egypt

Stálé počasí a neuvěřitelný podmořský svět to jsou hlavní důvody, proč Egypt každý rok přitahuje další a další turisty.

Foto: DER Touristik CZ a.s.

Vydejte se do Egypta a užijte si potápění u jedněch z nejkrásnějších korálů na světě.

„Stálice v naší nabídce – letoviska HurghadaMarsa Alam jsou rájem pro rodiny s dětmi i milovníky šnorchlování a potápění. Hotely se zázemím pro děti jsou právě v Egyptě mimořádně oblíbené,“ říká Petr Kostka, tiskový mluvčí Exim tours.

Také Egypt je samozřejmě místem, kudy kráčela dávná historie a Luxor oslní každého, kdo se jen trochu zajímá o starověké památky.

Tunisko

Tunisko je zemí s bohatou historií a fascinující kulturou, která láká turisty z celého světa. Je plné římských ruin i tradičních „medin“ (městská historická centra), kde se můžete ponořit do autentického arabského života.

Jednou z nejpopulárnějších turistických destinací je ostrov Djerba, který je ideální kombinací krásných pláží a historických památek. Tato vzácná kombinace definuje Tunisko jako místo, které má turistům vždy co nabídnout.

Foto: DER Touristik CZ a.s.

Desítky kilometrů písečných pláží, vyhřáté Středozemní moře, bohatá historie a skvělá kuchyně.

„Na Djerbě na klienty čekají kilometry dlouhé písečné pláže s čistou vodou a pozvolným vstupem do moře a slunečné, stabilně teplé počasí,“ říká Bezděk.

Kapverdské ostrovy

Ostrovy Sal a Boa Vista jsou místem, které nadchne každého, kdo si chce užít klidnou plážovou dovolenou a hodit všechny starosti za hlavu. Rozhlehlé písečné pláže na březích Atlantického oceánu přímo vybízejí k vodním sportům jako je jako je windsurfing nebo kitesurfing.

K ideální dovolené určitě patří i vynikající gastronomie a i v tomto bodě mají Kapverdy co nabídnout. Na své si tu přijdou hlavně milovníci ryb a mořských plodů, které mohou ochutnat v některé z mnoha místních restaurací.

Foto: DER Touristik CZ a.s.

Průzračný oceán, dlouhé bílé pláže, všudypřítomná hudba, tanec a pohodová atmosféra po celý rok.

Výběr článků

Načítám