Hlavní obsah

Do Česka dorazil nový sport fotbalgolf

Novinky, www.fotbalparkdymnik.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První certifikované hřiště je otevřeno. Fotbalpark Dymník v Rumburku Vám nabízí nový sport v České republice. Spojení fotbalu a golfu Vám zajistí zaručenou zábavu.

První turnaj na novém hřišti

Článek

Fotbalgolf je mladý sport, který se zrodil v roce 2004 ve Švédku a v Dánsku. Přes Německo, kde vznikla fotbalgolfová hřiště se dostal i do Česka. Netradiční sport spojuje fotbal a golf, dva populární sporty po celém světě. Tyto odlišné sporty dohromady vytvořily velmi zábavný sport pro muže i ženy. Cílová skupina tohoto sportu není žádná, může si jít zahrát děda se synovcem, ženy, rodina, či obchodní partneři. Zajímavé také je, že Světová fotbalgolfová asociace sídlící ve Švédsku, pořádá od roku 2007 Mistrovství Evropy a Mistrovství světa. Dále se hraje ročně pět velkých turnajů, z kterých se tvoří světový žebříček. Potěšující zprávou je, že do tohoto seriálu bude v příštím roce zařazen i Czech Open.

Fotbalgolfové hřiště v areálu Fotbalpark Dymník má 18 jamek. Jamky zahrnují přírodní, ale i umělé překážky, podobné například v minigolfu. Jednotlivé jamky se zapsiují do "scorekarty", kde po absolování 18-té jamky určí vítěze.

Ukázka vytvořené překážky v areálu

Fotbal park Dymník se nachází v těsné blízkosti Rumburka na vrcholu Dymníku (516 m). Hned vedle hřiště se nachází Penzion a restaurace, která byla už v roce 1895 upravena z bývalého selského stavení a posloužila mnoha generacím turistů jako místo odpočinku na jejich vycházkách. Rekonstrukce budovy a dostavba celého areálu spolu s výbornou kuchyní vrátila Dymníku jeho tradiční oblíbenost. V blízkosti restaurace můžete také využít nově vybudovaného lanového parku.

Historie fotbalgolfu V ČR začala na podzim roku 2013, kdy byla založena Česká fotbalgolfová asociace - ČFGA, která se stala členem World footballgolf association – WFGA. Významným milníkem v České Republice bude mezinárodní otevřené Mistrovství České republiky - Czech Open 2014, které se bude konat od 5.9. do 7.9. na obou hřištích FOTBALPARKU DYMNÍK, do kterého se může přihlásit kdokoliv. Více informací  a registrace bude vyvěšena na webových stránkách Fotbalparku Dymník  http://www.fotbalparkdymnik.cz/ v polovině července.

Od loňského roku se rozjely projekty ve spolupráci s různými partnery na stavbu fotbalgolfových hřištˇ. Během roku by mělo vyrůst v ČR dalších 5-10 licencovaných fotbalgolfových hřišť. V roce 2015 vznikne i oficiální okruh turnajů - Czech footballgolf league. Na druhou stranu musíme upozornit na stavbu "černých" hřišť, které nemají licenci CFGA a nesplňují základní normy pro fotbalgolfová hřiště. Tudíž za ně Česká fotbalgolfová asociace nenese žádnou odpovědnost a distancuje se od nich.

A jak poznat certifikované hřiště?

Certifikované hřiště má vystavený certifikát od CFGA a může se prezentovat razítkem certifikováno

Ukázka vytvořené překážky v areálu

Výběr článků

Načítám