Hlavní obsah

Dá se spát v kontaktních čočkách?

Novinky, www.bauschlomb.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se dříve zdálo nemožné, je dnes zcela běžné. Kontaktní čočky nové generace Vás zbaví starostí a umožní Vám nový pohled na svět i v noci. Již nemusíte šátrat po budíku, abyste zjistili, kolik je hodin a ráno víte, kde jste se právě probudili.

Článek

Můžeme být právem hrdí na to, že zemí původu měkkých kontaktních čoček je Česká republika. Díky panu profesorovi Wichterlemu jsme se nesmazatelně zapsali do dějin malého průhledného nic, které si říká kontaktní čočka. Toto vše se však událo již v 70. letech minulého století, kdy americká společnost Bausch Lomb, zakoupila od vlády, tehdejší ČSSR, patent na výrobu kontaktních čoček. Od té doby prošly kontaktní čočky prudkým vývojem a dnes zdaleka nejsou tam, kde byly koncem šedesátých a začátkem sedmdesátých let minulého století.

První kontaktní čočky byly tvrdé, v oku většinou nepohodlné, musely se složitě vyvařovat a  dnes by již vůbec nesplňovaly nároky moderní doby. Dnešní kontaktní čočky nové generace se vyrábějí  ze silikonhydrogelu - materiálu spojující výhody hydrogelu (vysoké hydratace) a silikonu - který do širšího povědomí veřejnosti vstoupil s rozvojem plastické chirurgie, u kontaktních čoček se však stará především o dostatečný přísun kyslíku.

Proč  vlastně tento nový materiál vpravdě revoluční vznikl? Pro maximální pohodlí a zdravé nošení uživatelů kontaktních čoček. Např. kontaktní čočky PureVision si nasadíte na oči a můžete v nich spát celý měsíc. Po měsíci kontaktní čočky vyndáte a vyhodíte. Revoluční materiál se Vám postará o stejný přísun kyslíku, jako kdybyste je na očích vůbec neměli. A že je na oku skutečně máte, poznáte jen díku tomu, že vše vidíte ostře. Výhody oceníte zejména tam, kde by vám péče o běžné kontaktní čočky přinášela komplikace. Pobyt na dovolené či svatební cestu, party nebo sportovní akce, si tak můžete v klidu užít.

Pokud nechcete v kontaktních čočkách spát celý měsíc, můžete využívat toho, že v nich vůbec spát lze, protože kontaktní čočky starší generace toto vždy neumožňují. Přespávat  pak můžete příležitostně podle vaší konkrétní potřeby a máte záruku, že se ráno neprobudíte s oteklýma očima nebo v horším případě zánětem. Zkrátka si plně užijete všech výhod, které kontaktní čočky nové generace přináší.

Chcete-li vyzkoušet kontaktní čočky nebo je již nosíte a chtěli byste zkusit čočky nové generace, stačí, když navštívíte některého z očních specialistů , kteří se aplikací kontaktních čoček zabývají a kteří vám doporučí, co je pro vaše oči nejvhodnější.

Chcete-li vyzkoušet kontaktní čočky nebo je již nosíte a chtěli byste zkusit čočky nové generace, stačí, když navštívíte některého z očních specialistů , kteří se aplikací kontaktních čoček zabývají a kteří vám doporučí, co je pro vaše oči nejvhodnější.=

Chcete-li vyzkoušet kontaktní čočky nebo je již nosíte a chtěli byste zkusit čočky nové generace, stačí, když navštívíte některého z očních specialistů , kteří se aplikací kontaktních čoček zabývají a kteří vám doporučí, co je pro vaše oči nejvhodnější.=

Výběr článků

Načítám