Hlavní obsah

Bezdrátové domácí kino sestavíte jako puzzle

Komerční článek

S rozvojem a stále větší oblíbeností streamovacích služeb je kladen i větší důraz na způsob konzumace sledovaného obsahu, což si žádá také kvalitní technické vybavení. Jaké vybrat, aby splnilo všechny požadavky na dokonalý prožitek z filmů a zároveň dovolilo pohlcující poslech oblíbené hudby přes streamovací platformy? Poradíme, po čem sáhnout!

Foto: VOIX

Sony Bravia A95L

Článek

Televize je základ

U chytrých televizí jsou důležité i další parametry, mezi než patří technologie zobrazení, tloušťka a design včetně možností instalace. Mezi nejvyhledávanější technologie patří QLED, OLED nebo QD-OLED. Všechny vyjmenované typy poskytují opravdu špičkový obraz. Zajímavou instalaci na stěnu bez mezer nabízí značka Samsung se svými modely QN95C, QN700C/800C/900C a S95C nebo variantou The Frame, která se v klidovém režimu tváří jako obraz. Designové řešení přináší i značka Sony – Qmodely X95L nebo A95L vypadají díky nenápadnému stojanu, jako by na televizním stolku lehce ležely. Exkluzivní model Iconic od značky Loewe zase zaujme kombinací TV a soundbaru v jednom, navíc jde o volně stojící řešení.

Jako puzzle

Trendem je modulární domácí kino s bezdrátovou konektivitou, která umožní nakombinovat přesně takovou sestavu, která bude vyhovovat vašemu interiéru. Komunikace probíhá přes Wi-Fi, Bluetooth či NFC a jednotlivé komponenty rozmístíte po místnosti dle svých potřeb. Nabízí se hned několik možností, jaký set zvolit.

Soundbar v hlavní roli

Mezi nejprodávanější soundbary patří Bang & Olufsen BeoSound Stage, Devialet Dione, Sonos Arc nebo Panorama 3 od Bowers & Wilkins. Potenciál soundbaru lze ale využít naplno a připojit k němu ještě další komponenty, které z vašeho obýváku udělají opravdové domácí kino. Bezdrátově připojíte zadní kanály pro prostorový zvuk nebo i subwoofer. Příkladem takového řešení může být set od značek Bluesound a Bowers & Wilkins, nebo systém americké značky Sonos.

Foto: Sonos

VOIX showroom, Dušní 3, Praha 1

Jde to i bez soundbaru

Další variantou je rozmístění jednotlivých reproduktorů v prostoru, jejichž vzájemnou synchronizaci zajišťuje řídicí jednotka připojená k televizoru HDMI kabelem. Ovladač posílá signál bezdrátově do zvoleného počtu reproduktorů a ty se díky chytrému nastavení a směrování postarají o dokonalý prostorový zvuk. Takovým řešením je třeba domácí kino HT-A9 od značky Sony, které disponuje revoluční technologií pro optimalizaci zvukového pole.

Foto: VOIX

Sony HT-A9

Technologie WiSa

Vzájemnou nekompatibilitu různých značek lze obejít pomocí nové technologie WiSa, která zajistí bezdrátové propojení jednotlivých komponentů bez ohledu na značku. Částečným řešením nekompatibility jednotlivých výrobců v rámci multiroom systému je technologie Apple AirPlay 2, která je určena uživatelům systému iOS.

Kde mi poradí?

Máte pocit, že se v rozsáhlé nabídce trochu ztrácíte? Abyste vybrali to pravé pro váš obývák, je dobré oslovit odborníka, který navrhne nejvhodnější řešení přímo vám na míru. Uznávaným profesionálem na poli audio a video vybavení je pražský showroom VOIX Audio & Cinema, kde na ploše 600 m2 najdete hned několik poslechových místností a výběr z toho nejlepšího na trhu. Více na www.voix.cz.

Výběr článků

Načítám