Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Suché záchody byly toho večera poněkud neklidné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes vás zvu na páchnoucí exkurzi. Co se dá dělat, záchod patří k životu. Nejlepší je samozřejmě splachovací. Pak se mísa vyčistí štětkou a žije se dál. Jenže toto jsou známky chování civilizovaného člověka. Svět je ovšem obydlen také milovníky záchodů suchých. Pokud možno nečištěných, které se ani nevyvážejí. Tak pojďme. Nos si ale prosím nezacpávejte, je nutné vědět, kdo vedle nás kálí.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Andrej Babiš přišel s novým tvrzením. Tady ho máte.

Takže se tyto zádumčivé tváře na billboardech podle Babiše vynořily samy od sebe, z pouhé občanské statečnosti dotyčných. Že by se svět zbláznil a Babiš řekl pravdu? Ne, tak zlé to se světem není. Jsou tam členové a příznivci ANO. Obyčejný stranický úkol.

Je příjemné, že se časy přece jen změnily a už to není jako před lety, kdy Babiše považovali za důvěryhodnou osobu i lidé, kteří nebyli spokojeni s tehdejším stavem společnosti, ale zároveň suché záchody neměli rádi z definice jako známku primitivismu. Teď už mu zbyli jen opravdoví matadoři. Jiní lidé se Babišovým pohádkám ovčí babičky vysmívají. A to docela kreativně. Například jako tady.

Když ale politik, ať už z jakýchkoli důvodů, prudce změní směr a po dlouholetém hlásání předností suchých záchodů najednou otočí k těm splachovacím, a ještě se u toho tváří, že si je nejen vymyslel, ale také je umí leštit nejlépe na celém světě, dochází k fekálním vzpourám. Jedno takové povstání, kdy se spílá hlavě českého státu slovy vhodnými pro prostředí kadibudek a na úrovni, která jejich atmosféře odpovídá, proběhlo kvůli tomu, že Miloš Zeman už nepodporuje Vladimira Putina, čímž spoustě svých nyní již bývalých příznivců zboural jistotu latríny.

Jestli ty výlevy budete číst, nezapomeňte prosím alespoň v duchu vyjádřit obdiv nad kreativní myslí Zemanovy expříznivkyně, která napsala (je zachován původní styl pisatelky): „Hodně jsem mu fandila ale teď mě to mrzí otočil o 360 procent.“ Autorce článku pak patří můj obdiv a poděkování za to, že se neváhala dát do studia obsahu předmětných mysliven a pak nás seznámila s tím, co tam dotyční mají.

Není ale všechno jen v Česku. Sousedé na Slovensku mají vlastní kratochvíle podobného druhu.

Dál do světa nepůjdeme, ale pouze proto, že tento text nesmí být příliš dlouhý. Příkladů suchých záchodů, které byly toho večera poněkud neklidné, mám-li to říci slušně, je více než dost. Tuší, že na Ukrajině jejich patroni a starší bratři jaksi nevítězí.

Reklama

Výběr článků

Načítám