Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Babišistán, země pro nedovyvinuté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti chtějí dělat věci samy zpravidla ve věku kolem tří let. To je důležitá etapa vývoje člověka, která ukazuje, že se dítě už vnímá jako osobnost a stojí o samostatnost. Představitelé homo sapiens ale nejsou stejní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Jedni úspěšně projdou zmíněnou etapou a jsou z nich samostatní lidé. Mnozí však žijí jinak. Svou existencí popírají význam slov homo sapiens, což je člověk moudrý. Jsou nedovyvinutí, incompletus.

Proveďme experiment. Předložme stejné pohyblivé obrázky zástupcům homo sapiens a homo incompletus.

Začněme vzorkem číslo 1.

Co vidí homo sapiens? Odpovědi se pohybují od Tvorba pacientů psychiatrické léčebny s lehkým postižením do Ukázka vítězného vystoupení v soutěži Česko hledá dementy. Je pravděpodobné, že homo sapiens poukáže na hrubě zkreslený faktický obsah, protože ukrajinské obilí není kontaminované.

Homo incompletus však dávají zcela jiné výsledky. Pro ně je na videu předseda ANO Andrej Babiš, který vždy a za všech okolností mluví pravdu a za jehož vládnutí líp bylo a bude. Na věčné časy a nikdy jinak.

Přítomný kohout je těmito jedinci zhusta vnímán jako budoucí ministr zemědělství ve vládě ANO a SPD, kterou očekávají po příštích sněmovních volbách. Jedinci přitom vyjadřují nelíčenou radost, protože se domnívají, že tento ministr bude kokrhat tak, že oni mu budou rozumět.

Vzorek číslo 2.

@aschillerka

Že jsem to vůbec zapla.. #fyp #foryoupage #czechrepublic #viral #like #politics #alenaschillerova #czech #schillerka #tiktok #funny#fypシ #funnyvideos #factorfiction #share

♬ původní zvuk - Alena Schillerová

Homo sapiens vidí ženu zralého věku, která v mládí nesložila zkoušky na DAMU kvůli naprosté neschopnosti a nyní má jako svého koníčka předvádění bláznivé Máni z rodné obce.

Homo incompletus mají odlišný výsledek. Je to jejich Ála. V případě účasti na experimentu manželského páru zaznamenali výzkumníci i následující reakci: „Koukej, mámo, jak ten popcorn žere! Stejné prase jako ty! Tu budem volit!“

Vzorek číslo 3.

U odpovědí homo sapiens jsou opět různé reakce. Mezi nimi Rekonstrukce ranního obřadu neandertálských žen s ukázkou dobového způsobu mytí rukou na začátku, Pozvánka na kurz rychlého hubnutí pro ženy středního věku či stručné Tanec svatého Víta.

Podle očekávání reakce homo incompletus míří jiným směrem. Nejčastější je nadšené vydechnutí Jů, Ála a Klárka! A záznam komunikace dříve zmíněného manželského páru: „Hele, táto, že ta Klárka má ránu?! Tam jim tam v tý Evropě natrhne prdel!“

A teď, milí spolucestující životem ve vagonu pro homo sapiens, si představte, že toto – no toto z těch videí – bude kvůli hlasům voličů ze zaplivaného vozu homo incompletus řídit po volbách vaše životy. V Babišistánu, zemi pro nedovyvinuté.

Reklama

Výběr článků

Načítám