Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Babiš chce ochránit Česko. Do roztrhání jeho těla

Miloš Zeman v dobách, kdy ještě bojoval proti Václavu Klausovi, kritizoval tehdejšího premiéra, že ze svých příznivců dělá otroky jediné správné cesty (tedy jeho) a čtenáře jediné správné knihy. Jenže to bylo více než před čtvrtstoletím.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Dnes Zeman podporuje Andreje Babiše, který jedinou správnou cestu hlásá nepokrytě a své příznivce chce mít jako poslušné stádečko. To ostatně Zeman taky. Kruh se uzavřel.

Babiš svou touhu mít za voliče ovlivnitelné slabochy projevil při čtvrtečním zahájení volební kampaně ANO tak jasně, že mu za to patří poděkování.

Alespoň se tentokrát neukrýval za paravánem vzletných výroků, jak to má nařízeno od svých marketérů po většinu času, který stráví veřejnými projevy.

Žádní ilegální migranti, průměrný důchod 20 tisíc. Babiš zahájil kampaň

Parlamentní volby

Předseda hnutí ANO představil program tohoto subjektu slovy, která další rozvedení nepotřebují. Občanům, jejichž hlasy musí získat, aby pokračoval v řízení státu jako své firmy, řekl: „Je to jediný program, který potřebujete.“

To už tady ale bylo. Nejlépe si to pamatují lidé ze starší a střední generace.

Jediný správný program komunistické strany, jediné správné učení Marxe – Engelse – Lenina, jediná správná legitimace, která fungovala jako propustka tam, kam občan, který ji nevlastnil, nesměl.

A bylo to tehdy pro mnohé snadné. Kývnout na zmíněnou jedinečnost, opatřit si jedinou správnou průkazku a kráčet životem jako jedinou správnou arénou pro svinstva, která jsou tak velká, že je lepší se k nim přidat než proti nim bojovat.

Říkalo se tomu normalizace. Babiš je jejím věrným synem a bezchybně oživuje ve svých voličích tehdejší časy, ve kterých se jim tolik líbilo, že je chtějí zopakovat.

Křik v předvolební debatě. Bartoš označil Babiše za nevychovaného

Domácí

Babiš oznámil, že Českou republiku nedá a bude za ni bojovat, každý den co bude v politice, až do roztrhání těla. Že bude chránit národní zájmy.

Kdo je tedy tím nepřítelem? Brusel a demokratické koalice SPOLU a Piráti+STAN. Babiš oznámil, že se už „dohodly na společné vládě výměnou za odevzdání naší suverenity a rozbití V4“.

V4 dává Babiš v poslední době okatě před Evropskou unii. K Viktoru Orbánovi se stále hlásí jako k svému kamarádovi. Jestliže se český premiér vidí v praktikách maďarské a polské vlády, pak skutečně půjde o roztrhání těla.

Cesta pryč od EU a co nejblíže k V4 by logicky znamenala okleštění svobody projevu, potlačení svobodných médií, bezuzdnou propagandu státu v duchu Putinova Ruska a policejní zákroky v ulicích proti lidem žádajícím svobodu.

Tohle mají patrně být národní zájmy podle Babiše: roztrhání těla svobodné české společnosti, okřikování, znevažování, hulvátství. Tak, jak to předvedl ve středeční televizní debatě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám