Hlavní obsah

Ztracený pes se našel po šesti letech, rodina už o něj nestojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2017 zmizela britské rodině fena Rose. Šest let přežívala v lese. Na nezaopatřeného psa upozornil nedávno muž, který informoval neziskovou organizaci. Ta ho odchytla a dohledala majitele, kteří se však mezitím odstěhovali a o dvanáctiletou psí seniorku se již starat nemohou.

Ztracený pes se po šesti letech našel v leseVideo: AP

 
Článek

Rose, černá patterdale teriérka, byla nalezena záchranným týmem šest a půl roku poté, co utekla od svých páníčků. Dvanáctiletá fena přežívala roky v lesích, zhruba devět kilometrů od původního domova v Západním Sussexu, dokud se o ní nedozvěděla nezisková organizace Lost Dog Recovery UK South.

Při chytání fenky využili živé skryté kamery, aby sledovali její chování a naplánovali, jak ji nejlépe dostat do bezpečí. V další fázi nalákali Rose do kovové klece, do které vložili kuře.

Organizace našla i majitele Rose. Bohužel šťastný konec se v tomto případě nekonal. Rodina měla fenu jen 24 hodin předtím, než zmizela. V průběhu let se rodina odstěhovala a nechce pečovat o starého psa, který se vlastně ani nestihl stát rodinným miláčkem.

„Je smutné, že nemá páníčky, ke kterým by se mohla vrátit, ale je důležité, že je v pořádku. Nyní bude potřebovat rehabilitaci, než najde nový domov,“ popsala zaměstnankyně organizace budoucnost nalezené fenky Rose.

Rotvajler se v Římě zřítil ze třetího patra na těhotnou ženu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám