Hlavní obsah

Ztracené Stradivárky byly nalezeny na smetišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Postrádané housle Stradivarius, jejichž cena se odhaduje na 3,5 miliónu dolarů, náhodou nalezla zdravotní sestra Melanie Stevensová v Los Angeles mezi odpadky. Nástroj se jí zalíbil a chtěla jej použít jako schránku na cédéčka. Teprve po několika dnech si uvědomila, že drží v rukou vzácné housle, které hledá policie po celém městě.

Foto: Jiří Cysař

Pláž

Článek

Stevensová nástroj přinesla domů a požádala přítele, který pracuje jako dřevomodelář, aby nalezený předmět trochu opracoval.

"Když se nepodaří jej opravit, uděláme z něj poličku na cédéčka," měla tehdy říci Melanie. Přítel se však na opravu nevrhnul hned, a tím vlastně vzácné housle zachránil.

Nástroj ležel v jejich pokoji až do té doby, než Melanie v televizi shlédla reportáž o krádeži Stradivárek.

Housle byly vráceny losangeleskému filharmonickému orchestru, jemuž "General Kyd" z roku 1684 patří. Nálezkyni nabídli odměnu ve výši 50 tisíc dolarů.

Housle zmizely koncem dubna, kdy je ukradl neznámý muž, od té doby se po nich beznadějně slehla zem.

Reklama

Související témata:

Související články

V baru zapomněl housle z 18. století

Profesionální hudebník, který zapomněl cenné housle z 18. století na židličce v newyorském baru, udělal radost ostatním zákazníkům nočního podniku, kteří...

Výběr článků

Načítám