Hlavní obsah

Žraloka sevřela obruč a zařízla se mu do těla, vystresovanou samici natočili potápěči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seal Rocks

Alarmující záběry zveřejněné agenturou Reuters natočila na konci března australská potápěčka Amelie Chipeauxová u pobřeží Nového Jižního Walesu. Ve vodě narazila na mladou samici žraloka, kterou sevřela plastová obruč a ošklivě se jí zařízla do těla. Byl to devastující pohled, popsala Australanka.

Žraloka sevřela plastová obruč a zařízla se mu do tělaVideo: Reuters

 
Článek

Vedoucí instruktorka v potápěčském Forster Dive centru narazila při ponoru se skupinou u Seal Rocks na vystresovanou parybu 24. března. Obruč svírala zvíře za hlavou tak silně, že se mu zasekla do masa a omezila i pohyb jedné z ploutví.

„V šoku a s pláčem v nasazené potápěčské masce jsem nemohla dělat nic jiného než sledovat, jak plave pryč, jak nejlépe umí. Během tohoto ponoru jsme ji zahlédli dvakrát, byla ale příliš vyděšená, než aby nás pustila tak blízko, abychom jí mohli nějak pomoci,“ popsala zdrcující setkání potápěčka.

Foto: Reuters

Žraloka sevřela plastová obruč a zařízla se mu do těla

14 milionů tun plastů ročně

Podle ní samice měří asi 1,6 metru a takto moc dlouho nepřežije, cituje Australanku server Daily Mail. Pracovníci centra informovali příslušné úřady a video zveřejnili jako varování před znečišťováním oceánů plastovým odpadem.

Zároveň vyzývají lidi, aby se zapojili do akce Seber 3 pro moře. Ta nabádá, aby každý před odchodem z pláže odnesl tři kusy odpadků. Jak uvádí Mezinárodní svaz ochrany přírody, každý rok skončí v oceánech 14 milionů tun plastů.

Žralok napadl ženu při šnorchlování u pobřeží Austrálie. Byla ve vodě jen po pás

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Obruče

Výběr článků

Načítám