Hlavní obsah

Žralok kousl muže na palubě lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobřežní stráž Spojených států v pondělí zasahovala při záchraně jedenapadesátiletého muže, kterého u bahamského Bimini kousl do ruky žralok. Zachráněný muž, jenž byl vrtulníkem transportován do nemocnice ve floridském Miami, byl při útoku vodního predátora na palubě lodi. Je ve stabilizovaném stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní stráž zachránila muže, kterého u Baham napadl žralokVideo: AP

 
Článek

Záchranáři obdrželi zprávu o útoku žraloka v pondělí okolo poledne. Ostatní členové posádky zraněnému muži před příletem vrtulníku pokousanou ruku zaškrtili, aby zabránili ztrátě krve.

Muže následně záchranný tým vyzvedl na palubu vrtulníku a transportoval do nemocnice ve floridském Miami. Podle informací serveru CNN je ve stabilizovaném stavu.

Smrtelný útok žraloka si vynutil i změnu vysílání, Čelisti diváci neviděli

Koktejl

„Dosáhli jsme nejlepšího možného výsledku velmi děsivé situace. Zachráněná osoba měla štěstí, že jí byl kolega z posádky schopný poskytnout pomoc před příjezdem pobřežní stráže. To umožnilo velmi rychlý přesun z lodě do vrtulníku,“ uvedl pro CNN člen záchranného týmu Sean Connett.

Údajně se snažil žraloky nalákat

Většina médií informuje o tom, že se jednalo o rybářskou loď a muž byl žralokem pokousán při rybaření.

Žralok roztrhal na pláži u Sydney člověka

Svět

Uživatelé sociálních sítí, kde pobřežní stráž sdílela video ze záchrany, však upozorňují, že na lodi není vidět žádné rybářské vybavení, a naopak se na palubě vyskytuje spousta potápěčských tlakových lahví.

To podle některých naznačuje, že muž během incidentu nerybařil, nýbrž se snažil nalákat žraloky návnadou.

Britský deník The Times informuje, že loď vlastní pětašedesátiletý Jim Abernethy, jenž zajišťuje bezklecové potápění se žraloky.

Dle deníku byl napadený muž účastníkem plavby v ceně 3250 dolarů za osobu (cca 70 tisíc korun), během níž mají klienti možnost setkat se pod hladinou se žraloky tygřími a kladivouny.

Foto: AP

Pobřežní stráž zachránila rybáře, kterého u Baham napadl žralok.

Reklama

Výběr článků

Načítám