Hlavní obsah

Zoufalý otec kousl krokodýla do nohy, aby vysvobodil svého syna

Novinky, tcs

Útoky krokodýlů na člověka nejsou na filipínském ostrůvku Balabac ničím neobvyklým. Minulý pátek se tu odehrál další, který však naštěstí měl dobrý konec. Krokodýl se pokoušel odtáhnout dvanáctiletého Diega Abdulhasana, jeho otec však stihl zakročit. V zoufalé snaze syna ochránit krokodýla pokousal na noze. Zvíře syna pustilo a odplavalo pryč.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Drama se odehrálo v jedné z řek na ostrově kolem šesté hodiny večerní. Jak uvedla balabacká police, která o případu informovala, dva synové Tejady Abdulhasana se v tu dobu koupali v řece, zatímco jejich otec se nacházel v domě.

Ani jeden z chlapců si blížícího se krokodýla nevšiml. Zvíře zaútočilo a chytlo do tlamy staršího z bratrů, dvanáctiletého Diega. Vyděšený chlapec se divoce zmítal, jak se ho krokodýl pokoušel stáhnout pod vodu. Mladší bratr okamžitě běžel k domu, aby přivolal na pomoc otce.

Jakmile Tejada zaslechl, co se stalo, popadl první věc, co měl po ruce, a běžel k řece. Vyzbrojen dřevěným prknem se vrhl do vody a začal mlátit krokodýla. To ale nemělo prakticky žádný efekt.

Zoufalý otec se nakonec ponořil pod hladinu a zakousl se krokodýlovi do nohy. Silný kousanec v místech, kde je kůže měkká a nechráněná, zvíře pocítilo. Tejada pokračoval v kousání, dokud zvíře jeho syna nepustilo a se zkrvavenou nohou neodplulo do bezpečí.

„Jen díky odvaze otce, a také dávce štěstí se chlapec neutopil a byl krokodýlem pouze pokousán,“ uvedl superintendant Socrates Faltado z balabacké policie. Chlapec byl převezen do nemocnice s tržnými ranami a pohmožděninami na rukou, nohou a v oblasti pánve a obličeje. Jeho stav naštěstí není vážný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám