Hlavní obsah

Maskováni spodkami. Zloději v Bavorsku rozesmáli místní policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bad Reichenhall

Bizarní taktiku zvolili dva mladí zloději, když se minulý týden vloupali do obchodu u nádraží v bavorské obci Bad Reichenhall. Při noční akci se maskovali tak, že si na hlavu natáhli své vlastní spodky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kolem půl jedenácté večer obdržela policie oznámení na tísňovou linku, že se prodejna stala terčem zlodějů. Svědek je ještě viděl utíkat z místa činu, takže kriminalistům udal směr, kterým mají pátrat.

Lapkové ve věku 17 a 18 let prchali přes soukromé pozemky a zahrady, policisté je přesto krátce po činu dopadli. „Jako maskování použili pachatelé své vlastní spodky, které si přetáhli přes hlavu,“ informovala policie podle serveru Salzburg 24.at s tím, že to vyšetřovatele rozesmálo.

Zloději si odnesli zboží v hodnotě kolem 1200 eur (asi 30 300 Kč), ale škoda, kterou způsobili na prodejně, je několikanásobně vyšší. Mladíci totiž použili při vloupání hrubou sílu a rozbili mimo jiné posuvné skleněné dveře.

Vyšetřovatelé sdělili oběma obvinění ze „zvlášť závažného případu krádeže se zbraní“. Jeden z pachatelů měl totiž u sebe nůž, i když jej podle dosavadních výsledků vyšetřování nepoužil.

Po prvním výslechu předali kriminalisté mladšího ze zlodějů rodičům, zatímco starší putoval do vyšetřovací vazby.

Zloději kompletně vybílili výstavu děl Umberta Mastroianniho. Den před jejím ukončením

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám