Hlavní obsah

Zloděje aut zastavil nečekaný problém

Překvapivá překážka zastavila v USA dvojici mladíků, kteří se pokoušeli ukradnout auto. V zemi, kde mají převahu vozy s automatickou převodovkou, totiž narazili na automobil s manuálem, což pro ně byl nepřekonatelný problém.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie v Clevelandu propustila v únoru na kauci 18letého Damariho Waynea, kterého předtím zatkla kvůli krádeži auta. Jen pár hodin poté, co se dostal na svobodu, ale se svým 15letým komplicem odcizil další vozidlo.

V ruce měl airsoftovou ruční zbraň, s níž vyhrožoval řidičce. Mladíci s autem ujeli a zanedlouho podle webu nesn.com narazili na Ford Mustang, který se jim zalíbil. Řidiče pod pohrůžkou násilí vyštvali ven a chystali se zmizet.

Jenže vůz měl manuální převodovku a ani jeden z nich nevěděl, jak zacházet s řadicí pákou. Pro evropského řidiče nepochopitelná záležitost, ale mladíci byli opravdu zoufalí a pod pohrůžkou násilí se ptali řidiče, co mají s pákou dělat. Rychlost se jim ale k jejich smůle zařadit nepodařilo, a tak se dali na útěk po svých, uvedla agentura AP.

Majiteli mustangu alespoň ukradli mobilní telefon, čímž si ale zavařili definitivně. Policie je právě pomocí telefonu lokalizovala a následně zadržela. Waynea tak čekal návrat do cely, o osudu jeho nezletilého komplice média neinformovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám