Hlavní obsah

Zloděj spolkl drahokam za 400 000 korun, policie teď hlídá jeho střeva

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Windsor

V jedné z kanadských věznic drží policisté opravdu drahého vězně. Podle jejich přesvědčení totiž spolkl diamant v hodnotě 20 000 dolarů (400 000 korun), který ukradl z klenotnictví ve Windsoru. Nyní jim nezbývá, než trpělivě hlídat pohyb v lupičových střevech.

Policie čeká, až zloděj vyloučí z těla diamant, který měl spolknoutVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podezřelý byl původně zavřený v malé kobce bez toalety a umyvadla, aby se diamantu nemohl zbavit. Po šesti dnech ho ale přesunuli do pohodlnějších prostor.

„Upravili jsme další celu tak, že jsme zneprůchodnili místní záchod, aby nemohl být použitý. Kdykoli jedinec cítí potřebu, dáváme mu k dispozici nádobu, kterou posléze vždy prohledáme,“ uvedl tuto středu pro regionální média zástupce velitele Jerome Brannagan.

Podezřelý spolupracuje

Fakt, že z podezřelého drahokam po týdnu ještě nevyšel, některé lékaře ale nepřekvapuje.

„Je to spíš individuální záležitost. Já bych ale předpokládala, že když je ten člověk uvězněný, nedodržuje své běžné stravovací návyky, což může ovlivnit práci jeho střev,“ uvedla pro agenturu Reuters doktorka Sophia Thomasová.

Říká se, že diamanty jsou věčné, policie z kanadské provincie Ontario ale doufá, že nebude muset také celou věčnost čekat, až zločinec vydá důkazy. Naštěstí pro ně podezřelý spolupracuje a dobrovolně přijal projímadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám