Hlavní obsah

Žil v komůrce azylantské ubytovny, vykokrhal se až na svobodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke kurióznímu zásahu vyráželi hasiči na předměstí Kolína nad Rýnem. Vysvobozovali ze zajetí kohouta, kterého do malé místnosti tajně zavřeli obyvatelé azylantské ubytovny, zřejmě v úmyslu jej sníst.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Před pekáčem zachránil opeřence pracovník uprchlického centra v kolínské čtvrti Porz, který zaslechl jeho kokrhání a zavolal pomoc. Hasiči dvouletého kohouta za asistence správce objektu vyzvedli a odvezli do zvířecího útulku.

„Dali jsme mu jméno Glööckler, protože je to takový krásný chlapík,“ řekla tento týden deníku Bild mluvčí útulku Sylvia Hemmerlingová. Narážela na módního tvůrce a podnikatele Haralda Glööcklera, známého v Německu extravagantními třpytivými kreacemi.

Kohout se v útulku zotavuje a čeká na nový domov, nejlépe někde daleko od pekáčů, dodala mluvčí. Ve svém nynějším působišti je Glööckler mezi 337 zvířaty jediným drůbežím opeřencem.

Podle Hemmerlingové by Glööckler určitě uvítal „skvělý harém s krásnými (slepičími) dámami“, dostatek místa k běhání a hrabání a také přístřešek, který je dobře zabezpečený proti liškám.

Anonymně vrátil kohouta ukradeného před 25 lety z korouhve. Poštovné ale zaplatil kreditkou

Koktejl

Výběr článků

Načítám