Hlavní obsah

Zesnulé tetě vzdal hold obrovským obrazcem vytvořeným ze stáda ovcí

Kvůli restrikcím spojeným s koronavirovou pandemií a nemožnosti vycestovat do jiného státu v zemi nemohl farmář Ben Jackson z australského Nového Jižního Walesu navštívit pohřeb své milované tety Debby, která prohrála svůj dvouletý boj s rakovinou. Na její počest tak alespoň vytvořil obrovský obrazec ve tvaru srdce ze svého stáda ovcí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zesnulé příbuzné vzdal hold obrovským obrazcem ze stáda ovcíVideo: AP

 
Článek

Když Debby z australského státu Queensland vydechla naposled, Ben se nacházel 400 kilometrů daleko, v sousedním Novém Jižním Walesu.

S ohledem na přísné restrikce spojené s koronavirovou pandemií a nemožnost překročení vnitrostátních hranic ji tak na její poslední cestě ve městě Brisbane doprovodit nemohl.

„Neexistoval způsob, jak bych se za ní dostal, rozloučil se s ní či se zúčastnil pohřbu. Cítil jsem se beznadějně a bezmocně – nevěděl jsem, co dělat. Protože jsem zrovna krmil ovce, napadlo mě, že ze stáda vytvořím obrovské srdce, které je však nesrovnatelné s tím jejím,“ svěřil se Ben serveru BBC.

Farmář už v minulosti několik podobných obrazců ze svého stáda vytvořil a vždy při tom použil stejný způsob – na zemi v požadovaném tvaru umístil obilí a zbylou práci už nechal na ovcích.

Tentokrát měla jeho forma umění, kterou Debby vždy velmi oceňovala, daleko hlubší přesah. „Byla by hrdá na to, že srdce, které jsem pro ni vytvořil, vidělo tolik lidí, kterým vykouzlilo úsměv na tváři,“ sdělil Ben.

Reklama

Výběr článků

Načítám