Hlavní obsah

Ženu při natáčení bouře zasáhl blesk. Přežila díky gumovému krytu na telefon

Novinky, mšv

„Určitě dostanu ránu elektřinou,“ vtipkovala 42letá Tracey Kutluolová, když z okna svého domu ve Skotsku natáčela venkovní bouři. Nevinná slova se naneštěstí skutečně naplnila a ženu zasáhl blesk. Nebýt nového gumového krytu na telefonu, který jí ten den došel, nejspíš by zemřela, napsal britský server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena zásah bleskem natočila na svůj telefon. „Chtěla jsem natočit, jaká je venku tma, a doufala jsem, že se mi podaří zachytit i nějaký blesk. Vůbec by mě nenapadlo, že může zasáhnout mě,“ uvedla matka dvou dětí o hrozivém zážitku. „Blesk trefil obal mého telefonu a upřímně, zachránilo mi to život,“ dodává žena, která ještě při rozhovoru s novináři cítila následky zásahu.

„Nedokážete si představit, jak strašně silný blesk je. Pořád ještě cítím mravenčení v levé ruce, od malíčku až po loket. Ve chvíli, kdy mě zasáhl, mi opravdu proběhl před očima celý život. Odhodila jsem telefon a všichni jsme začali panikařit a křičet,“ vzpomíná Kutluolová. Jelikož se bála, že by mohl začít hořet dům, seběhla s dětmi do přízemí, kde to podle ní bylo nejbezpečnější.

Žena na zážitek nikdy nezapomene, ale je vděčná, že ve stejný den, kdy ji blesk zasáhl, obdržela také onen gumový kryt na telefon, díky kterému přežila. „Děti se obalu nejprve smály, že vypadá směšně, ale myslím, že teď jsou za něj rády,“ doplnila Kutluolová.

Nyní by chtěla ostatní lidi obeznámit s nebezpečím, jaké blesky představují. Video, které pořídila, už na internetu posbíralo přes 30 000 zhlédnutí. „Ráda bych vzkázala lidem, co by chtěli natáčet bouřku jako já, aby to nedělali. Když se mi domů vrátil manžel, vynadal mi, jak hrozně nezodpovědná jsem byla. Prosím, buďte všichni opatrní, může se to stát i vám,“ uzavřela žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám