Hlavní obsah

Ženu napadl roj včel. V nemocnici jí vytáhli přes 400 žihadel

Novinky, Michael Švarc

Přes 400 žihadel museli lékaři vyjmout Číňance z provincie Če-ťiang poté, co ji při práci na poli napadl roj včel. Pacientka známá jen svým příjmením Chuangová neutrpěla žádné vážné následky a je ve stabilizovaném stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Chuangové včely zaútočily z ničeho nic. „Pracovala jsem a po chvíli ke mně přiletěl roj včel. Začaly mě nahánět a bodat,“ uvedla žena, která během půlhodiny schytala stovky žihadel po celém těle.

Rodina s ní ihned spěchala do nemocnice. „Když jsme pacientku přebírali, viděli jsme, že má množství žihadel na hlavě, krku i zádech. Říkala, že se cítí unavená. Také jí bolela hlava a měla potíže s dýcháním,“ uvedl lékař Weng Ťien-wu, kterého citoval server Daily Mail.

Žena podstoupila hodinovou proceduru, během které jí lékaři žihadla vyjmuli a napojili ji i na dýchací přístroj. Její stav je stabilizovaný a není v ohrožení života.

Ťien-wu doporučil, aby lidé při střetu se včelami zůstali v klidu a neutíkali, protože hmyz reaguje na pohyb a může být agresivnější. To pak vede k vážnějším zraněním a mnoha bodnutím.

Medová katastrofa. Včelaři dokonce musí své včely naopak krmit

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám